Javítás érkezett a Nikon 24-70/2.8 optikájához

Pár hete a szó szoros értelmében fény derült a Nikon AF-S 24-70 mm F2.8G ED optikájának egy hibájára, miszerint erős fényben használva előfordulhat, hogy a fókuszvisszajelző ablakán át fényszennyezés éri a használt dSLR váz érzékelőjét. Ezt egyébként minden ilyen optika tulajdonosa kipróbálhatja: tegyük fel a frontlencsét védő sapkát, állítsuk a gyújtótávolságot 50-55 mm közé, válasszunk 400 vagy magasabb ISO értéket, állítsuk például 1/60 másodpercesre a záridőt, majd tartsuk egy fényforráshoz közel az objektívet úgy, hogy a fókuszvisszajelző ablakát érje a fény.


forrás: nikonrumors.com

A Nikon koreai képviselete első körben azt tanácsolta, hogy aki érintett a problémában, az ragassza le fekete szigetelő szalaggal a fókuszvisszajelző ablakát. A rögtönzött megoldás ugyan nem túl elegáns, de célravezető.


forrás: nikonrumors.com

Természetesen a Nikon nem kerülgethette hosszasan a forró kását, hiszen nem egy olcsó termékről van szó, s bizony sokan komoly munkára használják nap mint nap ezt az objektívet; most végre úgy tűnik, megérkezett a végleges megoldás egy hosszabb skála formájában, amely remélhetőleg már teljesen kitakarja a meglévő rést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés