Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

3,3 kiló :U

laikus kérdés: ezzel hogy célzok? mint az RPG-vel? mert nehezen tudnám elképzelni, hogy a végén fogom a gépet...alul támasztani kell? vagy pl. állványon...nem bukik előre? :F

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#2) madgie válasza Mr.Csizmás (#1) üzenetére

madgie
(VIP)

Az a kis "L" alakú bigyó pont azért van rajta, hogy egyensúlyban legyen az állványon (ott rögzíted hozzá).

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#3) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Hát ja, ezek a nagy dögök mindig állványon vannak. Biztos kapható majd fehérben is gondolom, mert az dukál a sportfotósoknak :) Természetfotósoknak meg a fekete.

Nem írom alá!

(#4) Mr.Csizmás válasza madgie (#2) üzenetére

Mr.Csizmás
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

értem. utolsó kérdés: az obi és gép közti kapcsolatot nem veszi nagyon igénybe, hogy az obi végén "lóg" a gép? merthogy az se 2 dekás.

CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957 | SE W380i-t jó állapotban, vagy más flipes telót keresnék!

(#5) Probber válasza Mr.Csizmás (#1) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Találtam egy képet, itt megnézheted, hogy van. :)

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#6) madgie válasza Mr.Csizmás (#4) üzenetére

madgie
(VIP)

Simán kibírja a bajonettcsati ezt a terhelést, nem bakelit az :)

Probber: ez videós cucc (RED), teljesen más, fotóknál nincs sínre rögzítve, csak egy jobbféle tripodra.

"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

(#7) airwin válasza madgie (#2) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Az SLR-eket mind úgy kell fogni, hogy bal kézzel alulról az objektívet támasztod alá, jobb kézzel a markolatot fogod. Már csak azért is, mert a beállítógyűrűk az objektíven vannak.

Egyébként ezen nem tesz túl semmi. A fényképezőgép a jobb végén látható...

(#8) airwin válasza airwin (#7) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

És sosem értettem, hogy 3,3 kg-s objektívnél miért kell stabilizátor. A kézremegés nem hatja meg túlságosan az ekkora tehetetlenséget :D

(#9) Stiky válasza airwin (#7) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

az a nemsemmi! :DDD ott már a föld görbülete és a levegő páratartalma az ami korlátozza a látótávolságot :D

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#10) madgie válasza airwin (#7) üzenetére

madgie
(VIP)

És ez hogy jön a mondandómhoz? :)

(#11) johnjohn válasza Ren Hoek (#3) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

A fehér rendszerint Canon objektív, kevés kivételtől eltekintve. A Nikon fekete. Mostanában van csak nagy ritkán, hogy a Sony és a Nikon is gyárt fehér burkolattal obit.A régebbi Minolták közül a profi sorozat volt fehér.[link]

[ Szerkesztve ]

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#12) airwin válasza madgie (#10) üzenetére

airwin
(lelkes újonc)

Úgy, hogy félrekattintottam :N

(#13) madgie válasza johnjohn (#11) üzenetére

madgie
(VIP)

A Nikon inkább szürkés törtfehér, nem hófehér és tényleg ritka :K

(nemtom, urban legend-e, de aszongyák, azért fehér, ahol fehér, hogy a kényes flourit lencsetagokra kevésbé legyen káros a melegedés okozta hőtágulás)

(#14) Probber válasza madgie (#6) üzenetére

Probber
(őstag)
LOGOUT blog

Gondoltam keresek egy képet, de így legalább már tudom, hogy totálisan nem értek hozzá! :D

"Egylábú embert találtak egy Belga réten, a Belga állítólag arra hivatkozott, hogy neki sose kellett láb!"

(#15) nord_ válasza johnjohn (#11) üzenetére

nord_
(őstag)

Régen is gyártott a Nikon nem-fekete obikat (28-70, 70-200, 300, 400, 500, 600). A különbség annyi, hogy ezek készültek egyidejűleg feketében is, míg a Canonnál pl. a 70-200-aknak nincs fekete változatuk.
(Sőt, voltak a Nikonnak nem teljesen fekete, hanem ezüst / fekete obijaik, vázaik is.)

[ Szerkesztve ]

(#16) .bableWes válasza Mr.Csizmás (#1) üzenetére

.bableWes
(őstag)

én a hétvégén fényképeztem egy elég komoly géppel haverom jovoltábol, abba is volt min. 3-4 kilo, és ugy "céloztam" hogy néztem mire nézek, és a keresöbe egy kis célkereszt jelent meg, ami egy kis négyzetbe volt.
utánna megnyomtam rendesen az axponálo gombot és kész volt a kép

ténylég elmény az ilyenekkel fényképezni

[ Szerkesztve ]

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#17) WildBoarTeam

WildBoarTeam
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Aki ilyen obit megvesz, annak tuti nem esik nehezére venni hozzá egy állványt. :)
Lassan eljutunk oda, hogy felesleges lesz a gép másik végére a fotós. Ezek a mai gépek/objektívek már szinte mindent automatán belőnek.

(#7) airwin
Ez nagyon nagy..de szó szerint. Hát ezt sem állványhoz tervezték :DDD

Kukk: >> http://href.hu/x/9dt7 <<

(#18) Misi1979

Misi1979
(senior tag)
LOGOUT blog

Uhh, ő az új szerelmem.. de hobbiból nem fogok 2 millás obit venni:(

A kismókusok kenyérre is kenhetik..

(#19) Doom válasza WildBoarTeam (#17) üzenetére

Doom
(fanatikus tag)

A fotós azért kell, hogy kiválassza a "mindenből" a "valamit", megkomponálja a képet, és korrigálja a rossz automatikát, ha szükséges. Lássuk be, elég fontos feladatok :)

''Tremble, mortals and despair! Doom has come to this world!''

(#20) Ren Hoek válasza johnjohn (#11) üzenetére

Ren Hoek
(őstag)

Én abból indultam ki, hogy van egy Nikon obis prospektusom, és a vége felé csak fehérek a telék. Mint a Canonnál.

Nem írom alá!

(#21) MLaca válasza Ren Hoek (#20) üzenetére

MLaca
(HÁZIGAZDA)

lehet, elfogyott a nyomdában a festék a vége felé :P

http://mlzphoto.blog.hu/

(#22) kovy79 válasza airwin (#7) üzenetére

kovy79
(őstag)

Hű bazzeg, nem semmi!
[használatban] :DDD

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#23) Ren Hoek

Ren Hoek
(őstag)

Uhh na nemlennék a helyében:

http://www.youtube.com/watch?v=QwDO20Lb1cc

600-as tele úszott egyet :DD

[ Szerkesztve ]

Nem írom alá!

(#24) Misi1979 válasza Ren Hoek (#23) üzenetére

Misi1979
(senior tag)
LOGOUT blog

Basszus.. :Y

A kismókusok kenyérre is kenhetik..

(#25) Duree

Duree
(PH! addikt)

Hát ez inkább a Profi kategória,Gondolom az ára is.Amatör fotósnak ez nem kell

(#26) pisti válasza WildBoarTeam (#17) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Lassan eljutunk oda, hogy felesleges lesz a gép másik végére a fotós.

Látszik, hogy lövésed nincs a fotózáshoz már bocs.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.