Új processzorokról árulkodik az Intel kiszivárgott útiterve

Hirdetés

A BenchLife.info jóvoltából kiszivárgott az Intel legfrissebb útiterve, ami a 2016-os esztendőt vázolja fel. Szokás szerint ez csak terv, így a megjelenések természetesen változhatnak, de nagyjából látható belőle, hogy mire lehet készülni.


(forrás: BenchLife.info) [+]

A felsőházba érkezik a Broadwell-E kategóriába sorolt processzor, amely ugyanazt az LGA2011v3-as tokozást használja, mint a ma elérhető Haswell-E, így várhatóan kompatibilis lesz a mostani X99-es alaplapokkal a BIOS frissítése után. Az Intel hat-, nyolc és tízmagos modellekben gondolkodik, míg a TDP fogyasztás marad a megszokott 140 watt.

A Broadwell-K processzorokat a csúcskategóriás Skylake-S váltja. Ezek a processzor oldaláról lényegében ugyanazt kínálják majd, mint a mostani Skylake verziók, de az IGP szempontjából már nem GT2-es, hanem GT4-es verzió érkezik, vagyis a feldolgozók száma 24-ről 72-re nő, emellett kap valamekkora eDRAM-ot is. Ez a csomag elsődlegesen a játékosoknak készül, hiszen a mostanában bemutatkozó új API-kkal és a Windows 10 WDDM 2.0-s felületével az IGP teljesítménye kritikus fontosságú tényezővé válik, hiszen megosztható a virtuális memória a processzormagok és az integrált gyorsító között. A Skylake-S 65 wattos TDP-vel érkezik az LGA1151-es foglalatba, vagyis a BIOS frissítése után jó eséllyel működni fog az aktuális alaplapokban.

A Skylake-S és Skylake-U sorozatú aktuális modelleket a Kaby Lake-S és Kaby Lake-U váltja. Ezek technikailag ráncfelvarrásnak tekinthetők, vagyis alapvetően a Skylake köszön majd vissza, de bizonyos részegységek frissülnek. Többek között biztosra vehető, hogy a Kaby Lake a Skylake generációhoz képest teljesen hardveres fogja támogatni a HEVC és VP9 kodekeket a megújult fixfunkciós blokkal, illetve lesz natív támogatás az USB 3.1 és a HDCP 2.2-re vonatkozóan.

Végül a Braswell helyére az Apollo Lake érkezik. Utóbbi megkapja az Airmont utódjának tekinthető Goldmont magokat, illetve az IGP is a Gen9 architektúrára fog épülni. Emellett lesz eMMC 5.0 és USB 3.1 Type-C támogatás.

A megjelenés szempontjából a Broadwell-E, a Kaby Lake-U és az Apollo Lake a második negyedévben várható, míg a többi újdonság a negyedik negyedévben érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés