A Kaby Lake váltja majd a Skylake-et?

Bár a Skylake még meg sem jelent, a Benchlife máris hozzájutott pár dokumentumhoz, amely a utódnak tekinthető Kaby Lake kódnevű fejlesztésről szól. Utóbbiról viszonylag sok kiderült, így látható, hogy szinte minden terülten leváltja a Skylake-et, de a fejlesztés inkább egy apró frissítés lesz, nagyjából olyan, amilyen a Haswell kapott a Broadwell előtt.

Hirdetés

Ennek következtében a Kaby Lake ugyanazokat a processzormagokat és IGP-t használja, mint a Skylake, de úgy néz ki, hogy a vezérlőhíd szempontjából lesz pár apróbb előrelépés.


(forrás: Benchlife) [+]

A fenti kép alapvetően sok információt szolgáltat a táblázata által. Ebből látható az Y-os, az U-s és a H-s verzió, amelyek a mobil piacra érkeznek. A Kaby Lake esetében is csak a H-s modellektől lesz négymagos processzorrésze a lapkának, vagyis igazából a Skylake verzióihoz képest nem lesz lényeges különbség. Egy azonban feltűnő, mégpedig a 2x128 MB-os eDRAM, amely a H-s modell GT4-es kiépítésénél látható. A hasonló szintre érkező Skylake konfiguráció csak egy 128 MB-os eDRAM-ot használ.

Az asztali és a szerverpiacra szánt verzió sem tartogat meglepetéseket, és kiemelendő, hogy marad az LGA1151-es tokozás is. Érdekesség azonban a 91 wattos verzió, amely a leírás szerint a K-s modelleket jelöli, illetve a Kaby Lake már kap nagy teljesítményű IGP-vel rendelkező verziót is. Utóbbi a lábjegyzet szerint valójában egy Skylake processzor, de a GT4-es IGP ettől még adott 64 MB-os eDRAM mellett. Ez a termék váltja majd az aktuális Broadwell-K modelleket.

A Kaby Lake termékskála valamikor a következő év második felében érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés