Négymagos processzor mobil számítógépekbe

A DigiTimes beszámolója szerint a tajvani IDF alkalmából Mooly Eden, az Intel mobil platformokért felelős elnökhelyettese bemutatta a vállalat első noteszgépekbe szánt négymagos processzorának prototípusát. Az Intel e téren még a gyártáselőkészítés korai stádiumában van, Eden elmondta, hogy a chip mindössze három nappal a demó előtt készült el, ennek ellenére a CPU – igaz, vaskos hűtővel – gond nélkül futtatta az Enemy Territory: Quake Wars játékot.

A négymagos processzor mintegy 840 millió tranzisztort tartalmaz, disszipációja pedig 45 watt. Ez ugyan jóval több, mint az átlagos Core 2 Duo mobil lapkák 35 wattos fogyasztása, ám összevethető azokkal a 44 wattot disszipáló, kétmagos Core 2 Extreme processzorokkal, melyeket jelenleg is használnak asztali gépeket kiváltó, elsősorban játékosoknak szánt hordozható számítógépekben. A négymagos notebookprocesszor várhatóan 2008 második felében kerül piacra.

Gyártói forrásokból a tajvani lap úgy értesült, hogy a lapka a Core Extreme termékcsaládban fog megjelenni, egyébként a Penryn kódnéven emlegetett, 45 nm-es csíkszélességű processzorgenerációhoz tartozik, és a Montevina kódnevű mobil platform egyik komponense lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés