Új driver jelent meg az Intel HD Graphics IGP-ihez

Az Intel elérhetővé tette a 15.22.54.2622-es verziójú drivercsomagot, mely a Windows 7 és Vista operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, a Turbo Boost, valamint a HD Graphics drivert is. Utóbbi jelölésből kitalálható, hogy a meghajtó a HD Graphics, a HD Graphics 2000 és 3000 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető.

Az eszközillesztő a 15.22-es bázisdriverre épít, vagyis az elmúlt esztendő áprilisában megjelent meghajtóhoz képest nem beszélhetünk új szolgáltatásról vagy funkcióról. Sajnos az előző év végén megjelent 15.22.52.2559-es meghajtócsomag Windows 7 és Vista verziója eltűnt az Intel weboldaláról, amire a vállalat nem adott hivatalos magyarázatott, de ma már gyakorlatilag elérhetetlen ez a driver, sőt olyan, mintha meg sem jelent volna. Valószínű, hogy egy későbbi tesztelés során derült ki valami probléma, aminek következtében az Intel eltávolította oldaláról. Szintén nagyon valószínű, hogy az új 15.22.54.2622-es eszközillesztő tartalmazza a 15.22.52.2559-es csomag javításait, melyeket korábban már részleteztünk.

Az új driver lényegében egyetlen komolyabb hibát javít, noha az Intel ezt két bejegyzésben tárgyalja. Ennek értelmében az új meghajtóval egy Blu-ray film váltottsoros módban történő lejátszása a PowerDVD nevű programmal többé nem lesz zavaros, miután a felhasználó használta a visszatekerő gombot. Ez a gond más lejátszók esetében is előfordulhatott, így visszatekerés után az adott videó nézhetetlenné vált. Ez a hiba mostantól a múlté.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagja egyelőre csak 64 bites Windows 7 és Vista operációs rendszerre érhető el az alábbi linken keresztül. A driver mobil és asztali konfigurációkra is telepíthető. A vállalat egy kitömöríthető állományt kínál, melyen belül a setup.exe nevű fájl intézi a telepítést a tömörített adatok manuális kicsomagolása után. A driverhez tartozó dokumentáció itt olvasható. A Windows XP-hez készült legfrissebb driverek – a megfelelő adatok megadása után – az alábbi oldalon találhatóak meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés