Az Intel frissítette a HD Graphics IGP-k driverét

Az Intel elérhetővé tette a 15.22.52.2559-es verziójú drivercsomagot, mely a Windows 7 és Vista operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio, a Turbo Boost, valamint a HD Graphics drivert is. Utóbbi jelölésből kitalálható, hogy a meghajtó a HD Graphics, és a HD Graphics 2000, illetve 3000 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető.

Hirdetés

Az eszközillesztő a 15.22-es bázisdriverre épít, vagyis az áprilisban megjelent meghajtóhoz képest nem beszélhetünk új szolgáltatásról vagy funkcióról, de több tucat 3D-s programon belül történt javítás, így a grafikai megjelenítés során eltűnnek a leképzéssel kapcsolatos hibák (már ahol ezt a driver okozta). Ezenkívül az Intel a Chrome és a Firefox böngészők esetében is javította a kompatibilitást a WebGL felülettel, így eltűntek a különböző grafikai anomáliák, amelyeket eddig tapasztalni lehetett.

A rendszer működését érintő gondok tekintetében érdemes megjegyezni, hogy pár mobil masinánál a kijelző felbontása egyszerűen megváltozott, ha a termékeket a felhasználó aktív működés közben húzta le a konnektorról. Az új driverrel már nem kell tartani ettől a jelenségtől. Megjavult a telepítőszoftver is, azaz a meghajtó törlése most már nem eredményez fekete képernyőt, azaz bátran eltávolítható a driver.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites futtatható verziója – Windows 7 és Vista operációs rendszerre – az előbbi linkeken érhető el. A driverek mobil és asztali konfigurációkra is telepíthetőek. A pontos dokumentáció itt olvasható. A Windows XP-hez készült legfrissebb driverek – a megfelelő adatokat megadása után – az alábbi oldalon találhatóak meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés