Aztán az az acélos proci mit fog meghajtani ? 9400 1 Gb ddr 2-őt ?
Az élet kegyetlen .
Aztán az az acélos proci mit fog meghajtani ? 9400 1 Gb ddr 2-őt ?
Az élet kegyetlen .

Egyre ertelmetlenebb ez az Atom platform 
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.
Ezt érdemes volt bejelenteniük... bár azért várom, miket fognak a tesztlaborok belepakolni tesztelésre.
PH semleges

Intel Atom+ 4870x2 nem?
tök fölösleges volt ez..., a másik meg, az az LPT port hiányzott oda...
![;]](/dl/s/v1.gif)
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=73553
Jó közel van a PCIe 16X a memóriához... figyelni kell VGA vásárláskor erre már 
(Még az AGP-s Radeon X700Pro-m volt olyan, hogy az alaplapomból kivette a RAM-okat a hátoldali hűtőbordája.... pedig az még nem is volt ennyire közel... )
Lassan leszokhatnának már a lapgyártók a 100-as hálókártyákról... a Gigabit filléres pluszköltség (ha egyáltalán drágább még).
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Folding@Home-hoz ideális...

Bele lehet rakni mondjuk valami Matrox kártyát, biztonsági őröknek térfigyelésre príma.
Nem csak otthoni felhasználás létezik. Bár, otthonra is elég jó letöltős/netezős/filmnézős gép lehet belőle valami alap videokarival, picit erősebbel meg a régi játékok is elmenek rajta.
Ez most akkor minek? De komolyan. Valami értelmeset is kihozhatnának már...
"I see the diamonds, but you only see the rock"

Én speciel egy brutál SATA vagy SAS RAID kártyát raknék bele, és lenne egy jó kis NAS belőle.
Si vis pacem, para bellum.

tuti energiatakarékos FTP server
szerver bérbeadás, szerver alkatrészek, hosting -- ajánlom: www.e-szerver.hu
Letöltőnek ott van rajta a 950 .
Az élet kegyetlen .

Ja, arra elég, meg netezni is, de a filmhez már érdemes valami értelmes kari, feltéve, ha HD filmről van szó.
960x540-es videó elmenne rajta h264 tömörítéssel. Egy mpeg2, vagy divx video még 1280x720-ban is. fullHD-hez szerintem már kell a vga minden fajta tömörítésnél.
[ Szerkesztve ]

Az első négy ill. a 8. beszólónak: köszönjük Emesék, nagyon kellett 
Ennek a lapnak igenis van értelme, én már rég várok egy hasonlóra. Végre nem csak egy PCI portra van korlátozva az ember, bele lehet rakni normális videókártyát, hangkártyát, RAID-kártyát, tunert, stb. Bárcsak kétmagos és végre valami gyorsabb (ld 1.86G-s Z540 a kezdetektől elérhető volt) Atom proci kerülne bele, esetleg nV ION társaságában, netalántán 5-6 SATA porttal és Gigabit ethernettel... szóval ez még nem az igazi, de végre elindultak ebbe az irányba.
Normális videokártyát belerakhatsz, de mivel hajtod meg ? Ionnal semmi gond nem lenne, de a 950 az alapokhoz elég, ha filmhez kell valami kártya akkor meg minek az integrált ? Ha úgy menne mint az ati hybrid cf akkor még rendben is lenne, de így ? Itt egy teszt a 230 "nyers erejéről" .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Egyetértek. Első ránézéstre látszik, milyen jó kis HTPC rittyenthető belőle...
lsc: minek az integrált
Először is nemigen van választás, mióta Intel bácsi hatalmas akcióval adja egységcsomagban az Atom mellé a 945-ös trágyákat. Másodszor, nem csak filmezni jó ez, mint írták is, egy NAS-nak meg nagyobb szüksége van egy komoly RAID-kártyára, mint egy VGA-ra.
[ Szerkesztve ]
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.
Ez a bajom hogy nincs választás, 950 mindig marad, akkor meg drágítja feleslegesen az egészet, ha htpc-ről van szó . Arra ott lenne az ion, aztán lehetne bármit csinálni a pcie foglalattal . Htpc-nek meg nem is kellene .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .

dual atom nem fért volna rá?
gondolom valahol 20k + áfa induló ár...

Ezzel szinte ki is lőttük az összes "értelmes" felhasználást! 
Azért látszik, hogy az ősrégi északi híd jobban melegszik mint az atomanti. De, hogy minek rá a +4-es kiegészítő tápcsati az számomra rejtély. Az LPT portot max alaplapi tűk formájában raktam volna rá. De, dicséretes az a PWM-es ventiszabályzás, valamire csak jó lesz. Régen láttam már olyan ferritgyűrűs (esetleg sima vas) tekercset, mintha már modernebb kiszerelésben gyártanák.
<-ƘƘ-> Rendszerment
meeeeer'? 
Atom 230+9400 GT az fasza
Ha ugyan ezt megcsinálnák atom 330+9400 GT-vel akkor az bestbuy lenne 
Privátban árazás nincs! || Raspberry Pi coming soon(er or later) ;) || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || Nézz be a blogomba: http://goo.gl/Ioj4Z
és ServerWorks:
Hmmm, ez igaz, ilyesmikre pont jó. 
[ Szerkesztve ]
PH semleges

Eddig az embereknek bajuk volt a integrált VGA-val, most kaptak PCIE-t az sem jó.....ezek vagyunk mi 
330-as Atommal is kiadják, akkor betesz az ember mellé egy HD3450-t vagy 9400GT-t és már mehet is a mozizás otthon fullHD-ba.
És ez tökéletes azoknak akik nem Ionoznak.
Nagyon jó ötletnek találom rajta a PCIE-t.
Már csak azt sajnálom, hogy ez kis országunkban nem lesz szerintem kapható, szóval kiváncsian várom még melyik gyártó dob össze hasonló lapot.
[ Szerkesztve ]

HTPC-nek eddig is lehetett megfelelo lapot talalni. Ez semmivel se kisebb, tan valamivel kevesebbet fogyaszt, bar HTPC-nel ez se lesz akkora kulonbseg, de legalabb lassu...
Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

HTPC-nek eddig is lehetett megfelelo lapot talalni.
Igen valóban, de drágább is ha már normális procit teszel mellé.....filmnézéshez, emg egy N330+HD3450 szerintem emg bőségesen elegendő, vagy ebben az esetben N230+HD3450.

En nem vagyok meggyozodve, hogy ez olcsobb lenne. Filmnezesre meg egy WD TV is eleg...
[ Szerkesztve ]

Dual Atommal még némi játékra is alkalamas lehetne.Egy filléres HD2600 vga-t mellé tolni és a régebbi játékok (pl.CoD2,Quake4) szépen elfutkosnának rajta.

"De, hogy minek rá a +4-es kiegészítő tápcsati az számomra rejtély."
Az összes atomon ilyen van, amin nincs dc-dc adapter.
Erről kapja a proci a tápot. A nagyobb teljesítményűeknél még valamennyire érthető is, de, hogy az atomnál miért így kellett megcsinálni rejtély.
Dyno: én egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy atomot el kell felejteni a htpc építéshez. Az ionosok árából normális gépet is össze lehet rakni, amik alulfeszelve egész keveset esznek. A nem ionos rendszereknél meg mindig ott a sokat evő északi híd, meg a több sebből vérző bővíthetőség. Ezen a lapon legalább van pci-e, de kiváncsi vagyok mekkora felárat kell érte fizetni...
[ Szerkesztve ]

Nem latom ertelmet ennek az alaplapnak.
Akkor inkabb a ION platform.
Ez a proci még a 7600GS-emet se hajtaná ki... 
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
na végre... már vártam egy ilyenre!
www.keytar.hu - improve yourself

Jólsejtem hogy a kissebb borda alatt van a proci?

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D
Jól sejted,tényleg ott van.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

Egy perc5 raid kártya (100$) meg 4 vinyó és máris van egy jó kis NAS-unk töredék áron...
Gooooooombaaaaaaaaaaaaaaaa!

azt már ion-nak híjják
Én arra vagyok kiváncsi, hogy mikor adja be az intel a derekát és mikor kezdi el gyártani az atom socket-es változatát 
Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.
Ha a nem ITX -sége miatt olcsó lenne ez a lap, simán bevállalnám. Még akár HTPC -nek se lenne rossz egy DXVA képes passzív VGA -val. Mondjuk az egymagos Atom a decrypt -en szokott elbukni, de a rip -ekhez ilyen úgysem kell.
"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn
Most hogy mondod én is észre vettem.Ha olyan kártyád van hogy mindkét oldalon van egy hűtőborda,akkor nem is tudod belerakni.Pl.:Az én videókártyámat mindig ki kellene szedni ha felnyitom az utlosó DIMM rögzítő pöckét. 

Hát igen...
Én csak olvasgatván a HTPC-s híreket, jó elképzelésnek találom a PCI-Ex foglalatot, "legalább már van ilyen is", Full HD-hez pedig egy 9400GT-vel már első osztályú.
Átlag felhasználóknak első osztályú lesz 
"nem az vagy, amit mutatsz, az vagy, amit megélsz, nem az vagy, amit hiszel, az vagy, amit elérsz..." PSP, Xbox360 bűvölést vállalok...

Ú az mekkora lenne 
• De hova temetik a túlélőket? •

Micro-ATX...?
Mondjon bárki bármit, én ezt akkor is Flex-ATX-nek nézem... 
Don't panic!

Sziasztok!Ezt atom procit vmi okositással nem lehet beleberhálni asztali pc-be?
Daemon's world...

Pl úgy, hogy az asztali PC-dbe egy ilyen lapot építesz.
A proci rá van forrasztva a deszkára...
hoax: Tulajdonképpen igen, de a beépíthetőséget nem defolyásolja, lévén retail piacon nem nagyon létezik olyan ház, amibe csak FlexATX lap lenne építhető. Amibe mATX befér, abba a FlexATX is.
Si vis pacem, para bellum.