A ViewSonic is beszáll a netbookbizniszbe

A netbookpiac a PC-s iparág egyik legdinamikusabban fejlődő része. Nem csoda, hogy a megfelelő erőforrással rendelkező cégek meg akarják szerezni a saját kis részüket a virtuális tortából. A ViewSonic a VieBoo netbook bejelentésével szeretné megtenni az első lépést. Igaz, hogy a sikerhez vezető út általában göröngyös, ennek ellenére a vállalat nagy lelkesedéssel látott munkához.

A 10,2 hüvelykes képernyővel rendelkező VieBoo netbook szokás szerint Intel processzorra épül, egészen pontosan az 1,6 GHz-es órajelű Atom 230-ra. A 1024x600 pixeles felbontású kijelzőt az Intel 945GSE vezérlőbe integrált, GMA950 jelzésű grafikus processzor kezeli, a DDR2 szabványú rendszermemória pedig 1 GB-os kapacitással rendelkezik majd. Az adattárolásra egy 160 GB-os merevlemezt építettek be a mérnökök, melyre Windows XP operációs rendszer lesz előtelepítve.

Az első ViewSonic netbook kommunikációs lehetőségeiről Wi-Fi, Ethernet és Bluetooth gondoskodik, továbbá a termék rendelkezik még beépített kártyaolvasóval és 1,3 Mpixeles webkamerával is. A VieBoo februárban kerül az üzletekbe, ajánlott fogyasztói ára 429 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés