Hordozható DVD-írók vékony kivitelben

A hordozható DVD-írók piaca nagyon aktív, hiszen a kisméretű mobil masinák esetében az optikai meghajtó kihagyása általános szokás a gyártók részéről. Természetesen mindennek meg van az oka, mivel a netbookok visszafogott kiterjedése megakadályozza a viszonylag méretes írófej beszerelését. Gond persze egy szál se, mivel a gyártók gondoskodnak a külső megoldásokról, melyek már kellően vékonyak a kényelmes hordozhatósághoz.

Apricorn EZ Writer II
Apricorn EZ Writer II

Az Apricorn megoldás az EZ Writer II névre hallgat, a számítógéppel pedig USB interfészen keresztül kommunikál. A terméken rögzített kábel felel az adatok mozgatásáért és az áramellátásért. A 2 cm-nél alig vastagabb újdonság a DVD±R-t és a DVD±R DL-t nyolcszoros, a DVD±RW-t hatszoros, a CD-R illetve CD-RW lemezeket pedig huszonnégyszeres sebességgel írja. A 2 MB-os gyorsítótárral ellátott EZ Writer II már elérhető a cég webáruházában 54 dolláros áron.

Asus Extreme Slim External DVD-RW Drive
Asus Extreme Slim External DVD-RW Drive

Az Asus a saját újdonságát ugyan még nem mutatta be, de biztosra vehető, hogy készül az Extreme Slim External DVD-RW Drive. Az előzetes nevéből már kitalálható, hogy rendkívül vékony lesz, egészen pontosan 1,4 cm-es. Az 1 MB-os gyorsítótárral felszerelt megoldás a DVD±R-t és a DVD+RW-t nyolcszoros, a DVD±R DL-t és a DVD-RW-t hatszoros, a DVD-RAM-ot ötszörös, a CD-R-t huszonnégyszeres, míg a CD-RW lemezeket tizenhatszoros sebességgel írja. A megjelenés őszre várható, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés