Két új hordozható DVD lejátszó a Toshibától

Hirdetés

Így 2010 vége felé kicsit anakronisztikusnak tűnnek a hordozható DVD lejátszók, főleg ha megnézzük, hogy mekkora és milyen tudású PMP-k tömege ömlik a piacra. Ennek ellenére még a legnagyobb cégek is látnak fantáziát a termékcsaládban, legalábbis erről tanúskodik, hogy a Toshiba bemutatott két olyan terméket, amely az első körben Japánban érhető majd el.

Toshiba P96DT
Toshiba P96DT

A kettő közül az SD-P96DT tűnik ígéretesebbnek, mégpedig azért, mert a kilenc hüvelykes képátlóhoz 800x480 képpontos felbontás társul. A hét colos SD-P76S viszont nem igazán lehet büszke a 480x234 pixeles maximális felbontásra, ezt még a feleekkora hordozható multimédia lejátszók is megugorják. Mindkét modell LED-es háttérvilágítást kapott, és került rájuk két hangszóró, illetve egy kártyaolvasó is. A gyártó közleménye szerint minden DVD és CD lemezzel elboldogulnak, és képesek a DivX, MP3, WMA és JPEG formátumú fájlok futtatására is, amelyek akár egy SD kártyán is helyet kaphatnak.

A kijelzőjük 180 fokban elforgatható, és távirányítóval, illetve a képernyő alatt elhelyezkedő értinésre érzékeny gombokkal vezérelhető. A 0,9 kg-ot nyomó, 13 wattot fogyasztó SD-P76S akkumulátora 3 órányi folyamatos lejátszást tesz lehetővé. A nagyobb tesója másfél kilogrammos, 15 wattot eszik, viszont hat órán keresztül bírja a strapát. A Toshiba a hasonló jellegű eszközeit száz dollár körüli áron kínálja, sokkal ezek se kerülhetnek majd többe, egyébként tuti a bukás. Mindkét hordozható DVD lejátszó több színben kerül majd a boltokba. A kötelező fekete és fehér mellett lesz majd lila, almazöld, türkizkék és rózsaszín is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés