Hirdetés

Hamarosan kapható a Scythe Kabuto

Az idei CeBIT-en több különféle hűtő prototípusát is bemutatta a Scythe, közülük a Kabuto nevű termék jutott el abba az állapotba, hogy hamarosan forgalomba is kerülhet. Megalkotásánál a Mugen 2 esetében bevezetett M.A.P.S (Multiple Airflow Pass-through Structure) kialakítást alkalmazták, azaz nem egybefüggő alumíniumlamellákből készítik el a hőleadó részt, hanem több részre osztják el. Jelen esetben a hat hővezető cső három ilyen különálló bordázathoz továbbítja a keletkezett hőmennyiséget.


[+]

A processzorral érintkező nikkelezett réz talprészen – ami a hőcsövek kiindulási pontjaként szolgál – szintén található egy nagyobb bordázat, ami tovább javít a Kabuto teljesítményén. A hozzá adott felfogató keret segítségével négy különböző módon is felszerelhető, ami az alaplapokkal való kompatibilitás szempontjából fontos.


[+]

A 124 x 133 x 132 mm-es processzorhűtő ventilátor nélkül 730 grammot nyom, Intel Socket 478/T, LGA775/1366 valamint AMD Socket 754/939/940/AM2/AM2+ és AM3 tokozású processzorokra szerelhető fel. A Scythe egy PWM szabályzású Slip Stream ventilátort mellékel hozzá, ami a maximális 1300 rpm-es fordulatszámon 26,5 dBA zajt bocsát ki magából. A Kabuto hamarosan elérhető lesz a boltokban is, ajánlott végfelhasználói árát 33 euróban szabták meg.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés