Készül a Google táblagépe

Hirdetés

A Google láthatóan komolyan gondolja a hardverpiac meghódítását. A keresőóriás az Android operációs rendszer kifejlesztésével nagy lökést adott az okostelefonok és a tabletek piacának, sőt a vállalat saját okostelefont is kínál. Eric Schmidt, a cég elnöke a Corriere della Sera számára adott interjúban megjegyezte, hogy készül a Google első táblagépe is, mely hat hónapon belül bemutatásra kerül.

Sajnos a fejlesztés alatt álló termékről nem tudni többet, azon kívül persze, hogy a Google a kiváló minőségre törekszik. Valószínű, hogy az operációs rendszer szerepét az Android 4.0 tölti majd be, és a vállalat a szolgáltatásokat helyezi előtérbe, így komoly kihívót kaphat az Apple iPad termékcsalád.

Arról semmilyen adat nincs, hogy a tablet milyen SoC-ra épül majd, de Eric Schmidt elmondta, hogy rendelkezni fog hangfelismerő technológiával, így könnyű lehet a gép vezérlése, hiszen az ujjaink mellett parancsszavakat is lehet majd használni, illetve a beszédfelismeréssel az internetes keresés is nagyon egyszerűen kivitelezhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés