A Google mindent beleadott a Pixel C "átalakítható" táblagépébe

Hirdetés

A Google az új Nexus készülék mellett egy teljesen új, házi fejlesztésű, 10,2"-es táblagépet is bemutatott, amely a "convetible" kategóriát gazdagítja, ugyanis magán a tableten felül egy mágneses billentyűzettel is ellátták, így kicsit komolyabb felhasználásra is alkalmas, mintha pusztán érintőkijelzővel lehetne maszatolni.


[+]

A masina több érdekességgel is szolgál. Annak ellenére, hogy nem a Nexus, hanem a Pixel nevet viseli, Chrome OS helyett Android operációs rendszert futtatja majd (a 6.0-t). Ez esetben tehát sokkal inkább a Pixel Chromebook által elfoglalt felsőkategóriás pozíciót kívánják hangsúlyozni a Pixel C esetében, nem pedig az operációs rendszerhez kötődik a név. Ennél a pozíciónál tehát elvárás a könnyű és vékony felépítés, nagy nagy felbontás (nagy pixelsűrűség) és az átlag feletti hardver. Nos, mindegyik teljesülni látszik, bár a tömeg és méret adatokat hivatalosan még nem publikálták, de vélhetően erre ügyel a gyártó, ha már a teljesen alumínium konstrukció mellett döntöttek.


[+]

A kijelző 10,2"-es, felbontása 2560x1800 képpont, ami 308 ppi pixelsűrűségnek felel meg, továbbá lefedi az sRGB színteret és 500 cd/m² fénysűrűségre képes, nagyban megkönnyítve ezzel a kültéri használatot. Emögött a 20 nm-es gyártástechnológiával készülő, négy darab ARM Cortex-A57-es és négy darab Cortex-A53-es maggal ellátott NVIDIA Tegra X1 SoC dolgozik 3 GB RAM társaságában, ami több szempontból ígéretes fejlesztésnek tűnik, ahogyan arról már az év elején részletesen beszámoltunk. Az adattárolók típusáról egyelőre nincs információ, de a 32 és 64 GB-os kapacitás biztosnak tűnik, ahogyan az is, hogy a masinán USB Type-C csatlakozó kap helyet.


[+]

Visszatérve a dokkolóra, azaz az opcionális, tehát külön megvásárolható billentyűzetre, a Google nem használt kitámasztót vagy túlbonyolított mechanikát, sőt az összeköttetés is vezeték nélküli. Ez utóbbi Bluetooth, tehát időnként töltésre szorul, de ezt is megoldották: összecsukva a tablet akkumulátoráról induktívan és automatikusan töltődik, de amúgy a teljes töltöttség két hónapra elegendő. Ugyanakkor lehetőség van notebookszerűen használni a gépet, és ez esetben a kijelzőt 100-130 fok között dönteni. Természetesen megoldották, hogy használaton kívül a gépet notebookszerűen összecsukva lehessen tárolni, továbbá a billentyűzetet a gép háta mögé rejtve pusztán tabletként is lehet használni a masinát (de akár ketté is választhatjuk őket, ha úgy kényelmesebb).


[+]

A Google Pixel C novembertől lesz elérhető 499 dolláros kezdőáron a 32 GB-os változat, és 599 dollárért a 64 GB-os kiadás, a billentyűzetért pedig 149 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés