NVIDIA Denver magra épül az új Google Nexus 9 tablet

A Google tegnap este bemutatta a frissített referencia Nexus termékcsaládot, aminek része a Nexus 9 táblagép is. A 8,9"-es masinát a HTC készíti, ami egyben egy nagy visszatérést is jelent a gyártó számára, hiszen jó ideje már, hogy a vállalat kiszállt a tabletpiacról, most viszont a Google szárnyai alatt kaphatnak új erőre. Hogy ez sikerülni fog-e az a jövő zenéje, mindenesetre az újdonság minőségi darabnak tűnik.


[+]

A hátulja ugyan műanyag, de oldala szálcsiszolt fém, szemből nézve viszont követi a Nexus 7 aszimmetrikus felépítését. A 153,68 x 228,25 x 7,95 milliméteres méretekkel rendelkező 426 grammos (LTE opcióval 436 grammos) táblagép 8,9"-es, 2048x1536 pixel megjelenítésére képes, Gorilla Glass 3-mal védett 4:3 képarányú IPS LCD kijelzője mögött az NVIDIA Tegra K1 SoC lapul, ami nem a megszokott ARM Cortex-A15 magokra, hanem az NVIDIA saját fejlesztésű, ARMv8 architektúrát követő 64 bites Denver kódnevű magokra épül. Egészen pontosabban kettőre, amelyek egyenként 2,3 GHz-re vannak belőve. A Denver mag előnyeit korábban már egy hosszabb hírben vázoltuk, így ezt most nem ismételnénk meg.


[+]

A SoC mellett 2 GB LPDDR3 RAM és 16 vagy 32 GB tárhely kapott helyet (microSD bővíthetőség nélkül!), de az összeállítás része az ac-s Wi-Fi vezérlő, a Bluetooh 4.1, az NFC és a GPS/GLONASS is, akárcsak a 8 megapixeles hátlapi és 1,6 megapixeles előlapi kamera. A HTC a lehetőségekhez képest minőségi hangzást sem hanyagolta, erről az előre néző sztereó SoundBoom fantázianevű hangszóró-technológia gondoskodik. A tápellátást egy 25,46 Wh-s akkumulátorra bízták, ezzel átlagban 9 órás üzemidőt jósolnak.

 


[+]

Az operációs rendszer nem más, mint az Android L, ami most már hivatalosan is felvette az 5.0-s verziószámot és a Lollipop (nyalóka) elnevezést, ami szintén fontos előrelépés lesz a mobil operációs rendszer életében, ahogy azt korábban is vázoltuk. Ami a Nexus 9-et illeti, feketében és fehérben is megvásárolható lesz a következő hetekben: a 16 GB-os modell hivatalos ára 399, a 32 GB-osé 479 dollár, a 32 GB-os LTE-s kiadásért pedig 599 dollárt kérnek és euróban is hasonló árakra számíthatunk. A homokszínű kiadás később várható. Opcionálisan egy billentyűzetes tok is megvásárolható lesz a készülékhez, ennek ára viszont még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés