Íme, a Fujitsu Surface Pro 4 verője!

Hirdetés

Münchenben, az idei Fujitsu Fórumon lebbentették fel a fátylat a japán vállalat legkomolyabb, notebookként is használható tabletjéről. Nem titkolt céljuk a Stylistic R726-tal, hogy a Microsoft Surface Pro 4 vállalati környezetben hatékonyabb alternatíváját nyújtsák. A kettő az egyben eszköz 12,5 hüvelykes, Full HD felbontású, IPS paneles kijelzőt kapott, ami ugyan kevesebb pixelt sorakoztat fel, mint a Microsoft vetélytárs, de itt a fényes mellett matt felületkialakítást is választhatunk, a tollas digitalizáló rendszer pedig a témakör királyától, a Wacomtól származik.


[+]

A hardveralapot hatodik generációs Core i processzorok adják (a 15 wattos TDP-vel bíró családból), ezért az aktív hűtés mellett döntöttek. A memória legfeljebb 8 GB lehet, háttértárból 128, 256 és 512 GB-os SSD verzió áll rendelkezésre, ráadásul M.2 foglalata révén cserélhető, és OPAL 2.0 hardveres titkosításával túlmutat a konkurensek képességein. További biztonsági opció az NFC technológiára épülő, érintés nélküli Smart Card olvasó. Csatlakozók terén USB 3.0-t és mini DisplayPortot kínál a tablet, van microSD kártyaolvasója, az UMTS vagy LTE modem micro SIM-mel dolgozik, és mindkét verzióhoz tartozik GPS is. Az Intel ac-s Wi-Fi modulja mellett Gigabit Ethernet adaptert is beépítettek, de az csak egy kiegészítő átalakítóval használható.


[+]

Alkalmunk volt élőben is kipróbálni a Stylistic R726-ot és a fő riválisát, a Surface Pro 4-et. Azt kell mondjuk, a Microsoft megoldása csinosabb, de a Fujitsu a matt kijelző és a mobilinternetes modem révén utazás közben már előnybe kerülhet. Annak ellenére, hogy alapterületre picivel meghaladja egy A4-es papírlap méretét, a 9,5 mm vastag újdonság egyáltalán nem tűnt nehéznek, akkumulátora pedig akár 12 órás üzemidőt biztosít. Alumínium és magnéziumötvözet házával mindössze 890 grammot nyom, ez majdnem grammra azonos a Surface Pro 4 súlyával.


[+]

Kétféle dokkoló csatlakoztatható hozzá, a hagyományos, zsanéros Fujitsu megoldás mellett most először egy mágnesesen kapcsolódó, rugalmas zsanéros, a Surface Pro 4 kiegészítőjére hajazó megoldást is kínál a vállalat, ami a hátsó részből kihajtható, fokozatmentes támasszal működik együtt. Mi az utóbbi, vékony dokkolós billentyűzettel találkoztunk, aminek ugyan nincs háttérvilágítása, de használhatóságban és nyomáskomfortban felveszi a versenyt a Microsoft egyébként nagyon erős alternatívájával.


[+]

A Stylistic R726 a jövő év első negyedében kerül a piacra, a Fujitsu gyakorlatához híven a vállalati megrendelőket részesítik majd előnyben, konzumer téren így a Microsoft fellélegezhet. Azért a japán alternatívára komolyan oda kell majd figyelni, ugyanis árban a Surface Pro 4 alá terveznek menni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés