Fujitsu blog: full extrás STYLISTIC tabletek

Nagyszerű notebookok mellett igazán komoly tableteket is kínál a Fujitsu. A STYLISTIC Q775 talán a legfejlettebb  ilyen készülék, amiről valaha is hallottunk. Az egész azzal kezdődik, hogy 13,3 hüvelykes, vagyis nem egy kicsi, könnyű darab. Kijelzője 1920x1080 pixel felbontású és IPS paneles, sőt digitalizáló tollal rajzolhatunk is rá. Hogy a művészkedésnek nehogy akadozás legyen a vége, ötödik generációs Core i processzorok választhatóak bele, például Core i7-5600U, ami akár 3,2 GHz-re is felpöröghet. Mellé 4 vagy 8 GB memória és akár 512 GB-os SSD is kerülhet.

Természetesen a bele épített Intel Wi-Fi modul támogatja az ac-s szabványt, emellett van Bluetooth 4.0 és 3G vagy LTE modem, GPS modul, illetve NFC. A magas fokú biztonságról opcionálisan SmartCard olvasó és ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, sőt PalmSecure vénaszkennert is kérhetünk. Az akkumulátorral sem fukarkodtak: a 12,7 milliméter vastag, 0,99 kilogrammos óriástablet 46 wattórából gazdálkodik, ezzel akár húszórás üzemidő is elérhető, akinek pedig ez kevés lenne, felcsatlakoztathatja az opcionális akkumulátoros billentyűzetet, amellyel akár további nyolc óra nyerhető.

Kisebb, kompaktabb méretben is kínál nagyon komoly tabletet a Fujitsu. A STYLISTIC Q555 szintén digitalizáló tollal kezelhető, 1920x1200 pixeles, IPS panelre alapozó kijelzővel érkezik, ami 10,1 hüvelykes. A 10,2 mm vékony házban a legerősebb Bay Trail alapú Atom rendszerchip, a négymagos, 2,4 GHz-ig felpörgő Z3795 tüsténkedik 4 GB memória társaságában, az adattár szerepét pedig 64 vagy 128 GB-os eMMC tároló tölti be, továbbá használhatunk microSD kártyát is.

A gépházra került egy-egy USB 2.0 és USB 3.0 csatlakozó, van micro HDMI képkimenet, 3G vagy LTE modem, GPS és NFC modul, kérhető ujjlenyomat-olvasó és SmartCard olvasó is. Ezúttal sem spóroltak az akkumulátorral, ami 38 wattórás. A Fujitsu – szokásához híven – most sem csak egy nagyszerű hardvert tett le az asztalra, hanem rengeteg kiegészítőt is kínál mellé. Az opcionális, USB-s Ethernet adapter például gigabites, de van olyan univerzális, a Q775-tel és a Q555-tel is használható dokkoló, amelyen három USB kapu, D-Sub és DisplayPort képkimenet, hang ki- és bemenet, illetve Gigabit Ethernet port sorakozik.

Azóta történt

Előzmények