Fujitsu blog: bemutatkozott az első Core M-es tabletmodell

A hétvégén tartották Japánabn, Tokióban a Fujitsu Forum 2015 rendezvényt, melyen sok egyéb érdekesség mellett egy teljesen új Fujitsu tablet is bemutatkozott. Az egyelőre ARROW Tab Q665 néven bemutatkozó masina később valószínűleg majd a STYLISTIC családba sorakozik be. Fő különlegessége, hogy ez a Fujitsu első Intel Core M processzorra épített modellje, mely teljesítményben átmenetet képez az Atomra és a Core i lapkákra épülő termékek között.

Egy 11,6 hüvelykes kijelző köré épített, A4-es lapnál valamivel kisebb alapterületű, 11,9 mm vastag készülékről van szó, ami 795 grammos súlyával a testesebb tabletek közé tartozik. Mechanikus retesszel kapcsolódó, saját zsanéros billentyűzetével teljes kis notebookká alakítható, ekkor súlya 1,4 kilogrammra nő. Mint írtuk, Core M processzor a lelke, amiből a szokásos, 2,0 GHz-re felpörgő Core M-5Y10c mellett a 2,4 GHz-re képes Core M-5Y31 is választható, passzív hűtéssel. Memóriából 4 vagy 8 GB, háttértárból 64, 128, sőt 256 GB-os SSD is kérhető, továbbá van microSD kártyaolvasó, viszont a beépített akkumulátor kapacitásáról egyelőre nincs információnk.


(forrás: Tech-Boom)

Többi tabletjéhez hasonlóan a Q665-öt is vállalati felhasználásra szánja a Fujitsu, ezért 1920x1080 pixeles kijelzője tükröződést csökkentő réteget kapott, a mellékelt érintőtoll pedig a Wacom technológiáját használja. Csatlakozók terén sem fukarkodtak, egy-egy teljes méretű USB 3.0 és USB 2.0 kapu várja a bővítményeket, illetve van micro HDMI és dokkolócsatlakozó is. A hálózati kommunikációra a Wi-Fi és Bluetooth mellett akár LTE modem és NFC is bevethető, továbbá kapunk ujjlenyomat-olvasót, két kamerát, a hátsó mellé segédfényt is.


(forrás: Pasocompass)

Mostoha körülmények között is megállja a helyét az újdonság, alapból IP55-ös szintet ér el az ellenálló képessége, tehát fedéllel védett csatlakozói révén javarészt porálló, és az erősebb vízsugarakat is eltűri, kiegészítő tokkal pedig akár egy méternél mélyebbre is lemerülhetünk vele. Orvosi környezetben jelent komoly pluszt, hogy felülete alkohollal tisztítható, fertőtleníthető. Sajnos nagy a valószínűsége, hogy átlagos, kereskedelmi forgalomban nem találkozunk majd ezzel az ígéretes készülékkel, amit várhatóan 1300 euró (kb. 400 000 Ft) környékén kínálnak majd a vállalati felhasználók számára.

Azóta történt

Előzmények