Fujitsu Siemens notesz mobil üzletembereknek

A Fujitsu Siemens új noteszgépet jelentett be, amely 2,2 kilogrammos tömegével és beépített UMTS/HSUPA mobilkommunikációs interfészével tarthat számot utazó üzletemberek érdeklődésére. Az Intel Centrino (Santa Rosa) platformjára alapozó Lifebook S7210 többféle, 2–2,4 GHz közötti Core 2 Duo processzorral rendelhető, amely a grafikus vezérlőt is magában foglaló GM965 chipseten keresztül tartja a kapcsolatot a rendszer többi részével.

A két memóriaaljzatba legfeljebb 4 GB DDR2-667 memória helyezhető el, az adattárolást emellett 80–160 GB-os SATA merevlemez teszi lehetővé. A DVD-írót el is lehet távolítani, helyére merevlemez vagy (az elsődleges 5200 mAh-s akkumulátort kiegészítendő) egy opcionális második, 3800 mAh-s akkut lehet illeszteni, így a standard 5,8 órás üzemidő akár 12 órára nyújtható. Az energiatakarékosságot segíti az EcoButton gomb is, melyet megnyomva a rendszer csökkenti a kijelző háttérvilágításának erejét, és visszafogja a processzort.

A notesz méretét a 14,1 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású kijelző határozza meg. Fölötte az egyik variánsnál 1,3 megapixeles kamera is található. A kommunikációt Gigabit Ethernet, Intel 802.11a/g/n vagy Atheros 802.11b/g Wi-Fi modul, Bluetooth 2.0 és a már említett 3G interfész segíti, melynek maximális sávszélessége (megfelelő hálózat esetén) felfelé 2 Mbps, lefelé 7,2 Mbps, de kompatibilis a GPRS és EDGE rendszerekkel is. A régi jó V.92-es modem az opcionális kellékek listájára szorult, nem hiányzik viszont a SmartCard- és memóriakártya-olvasó, valamint az ExpressCard bővítési lehetőség. A Lifebook S7210-ből elérhető lesz ujjlenyomat-azonosítós változat is, a fizikai biztonságot mindegyiknél stabil magnéziumötvözet fedlap, gyorsulásérzékelős HDD-védelem és folyadékálló billentyűzet fokozza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés