Érkeznek az első Penryn processzoros Fujitsu Siemens notebookok

Heteken belül a boltokba kerülhet Magyarországon is a Fujitsu Siemens széleskörű notebook-portfóliójának egyik legújabb modellcsaládja, az otthoni, egyéni felhasználóknak szánt Amilo Pi 2550, melynek érdekessége, hogy egyike azon első noteszgépeknek, melyek az Intel legújabb Core 2 Duo mobil processzorával, más néven a Penrynnel érkeznek.

A 15,4 hüvelykes TFT-vel ellátott asztaligép-helyettesítő notebook típustól függően kétfajta Core 2 Duo processzorral kerül forgalomba: az olcsóbbik változatba a Merom-alapú, 1,66 GHz-en járó Core 2 Duo T5450-es modell kerül, a drágábbik modell pedig már az újabb technológiát képviselő, 2,1 GHz-es, 3 megabájt másodszintű gyorsítótárral rendelkező T8100-as típust kapja. A gép megfelel az Intel Centrino processzortechnológia követelményeinek, azaz az említett Core 2 Duo processzor mellett az Intel lapkakészlettel (965PM) és vezeték nélküli hálózati vezérlővel (PRO/Wireless 3495 ABG) érkezik.

A 2 gigabájt memóriával ellátott notebook grafikus alrendszerének lelke az AMD ATI Mobility Radeon HD 2400-as videovezérlője, amely alapesetben 256 megabájt dedikált videomemóriával rendelkezik, mely a rendszermemóriából lecsípett mennyiséggel 768 megabájtra növelhető. A mobil GPU egy 1280x800 pixeles, WXGA felbontású, fényes felületű (BrilliantView) kijelzőt hajt meg, melynek fényere 180 cd/m2, kontrasztaránya pedig 300:1-hez.

A gép alapfelszereltségéhez mindezen túl egy 250 gigabájtos SATA merevlemez és egy kétrétegű lemezeket is kezelő DVD-író, kártyaolvasó, valamint egyebek mellett egy autofókuszos webkamera is tartozik. A háromkilós notebook a gyárilag mellékelt 4400 mAh-s akkumulátorával körülbelül két és fél órán keresztül üzemképes.

A Fujitsu Siemens Amilo Pi 2550 Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel kerül forgalomba, a gépre egy év jótállást vállal a gyártó. A notebookok hazánkban két konfigurációban kerülnek forgalomba: az olcsóbb processzorral ellátott változat körülbelül 199 900, a drágábbik modell, mely a gyorsabb CPU-n túl TurboMemory gyorsítómodult is kap, nagyjából 249 900 forintba kerül majd. Előbbi már kapható, utóbbi februártól kerül a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés