Fujitsu blog: érdekes monitorok

Nem meglepő, hogy egy olyan globális informatikai vállalat, amelyik izmos szerverektől aprócska IoT eszközökig lényegében mindenféle számítógépes megoldást kínál, kijelzőket is tart termékpalettáján. A japán óriás négy kategóriába sorolja monitorait, melyek mindegyikére három év garanciát ad, és a legkomolyabb, Class I pixelgaranciát vállalja. Két érdekes modellt választottunk ki a kínálatból.

A Fujitsu Display P27T-7 UHD jelenleg a legkomolyabb Fujitsu modell. Nevéből sejteni lehet, hogy 27 hüvelyk a képátlója, és az UHD rövidítés is magáért beszél. Az LG-től származó IPS kijelzőpanel 3840x2160 pixeles, vagyis 4K felbontású, LED-es háttérvilágítása PWM-mentes, tehát nem villog. Színmegjelenítése 8 bit + AFRC rendszerű, így 1,07 milliárd árnyalat megjelenítésére képes, és tökéletesen lefedi az sRGB színteret, kalibrálva akár grafikai munkára is használható.

Érdekessége, hogy fehér színű, amit csak sokoldalú állványán törtek meg egy picike vörössel. A talapzat 340 fokban körbeforgatható, magassága és dőlésszöge állítható, sőt a képernyő nagy mérete ellenére 90 fokban elfordítható (pivot). Csatlakozók terén óriási a kínálat: egy normál és egy mini DisplayPort 1.2 mellett van egy HDMI 2.0 és két HDMI 1.4 bemenet, emellett került rá két USB 3.0 kapu is. A csúcsmodell ára a már említett három év garanciával és Class I pixelgaranciával 230 000 forint környékén mozog.

Különleges darab a Fujitsu Display E22 Touch is, melynek fő jellegzetességeit szintén elárulja a neve. A 22 hüvelykes monitor érintésérzékeny, egyszerre tíz pont kezelésére képes. Ellátták tükröződéscsökkentő réteggel, illetve a karcok ellen természetesen keményített bevonattal. Felbontása 1920x1080 pixel, képet pedig HDMI, DVI vagy D-Sub csatlakozón keresztül küldhetünk rá, továbbá van négy USB 3.0 portja és két kis hangszórója is. Speciális állványt kapott, aminek dőlésszöge 12-60 fok között állítható. Ára szintén három év garanciával és Class I pixelgaranciával 120 000 forint környékén alakul.

Azóta történt

Előzmények