Fallout mod – ütött-kopott konfiguráció beépített monitorral

Mostanában több professzionális modding alkotást is bemutattunk, azonban érdemes szétnézni az alacsonyabb költségvetésű projektek között is, hiszen egy mod nem feltétlenül lesz jobb, ha több pénzt ölnek bele; kreativitás, kitartó szorgalom és kézügyesség kíséretében egyszerűbb komponensek is látványos, egyedi számítógéppé érhetnek. Luciel, a techPowerUp! egyik felhasználója nemrég készült el Fallout ihletésű gépével, mely születését az oldalon egy részletes munkanapló keretében mutatta be.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A Fallout PC alapját egy B-Move Slim II nevű, alacsony profilú, microATX alaplapokat fogadó ház képezte, mely alapos átalakuláson esett át az építési folyamat során. Már a ház is azt sugallja, hogy egy moderáltabb teljesítményű konfigurációnak fog helyet adni, ennek megfelelően a Gigabyte G41MT-S2PT alaplapba Intel Celeron Dual Core E3400 processzor, 4 GB (2x2) Corsair XMS3 1600 Mhz-es memória és egy ASUS GeForce EN210 videokártya került, de természetesen egy merevlemez (250 GB) és egy optikai meghajtó is helyet kapott a rendszerben.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Alacsony profilú számítógépekbe nem egyszerű megfelelő processzorhűtőt találni, jelen esetben egy Thermaltake Mini-Typhoon volt a kiszemelt áldozat, ez azonban messze magasabb, mint amennyit a ház engedélyezne. Lucielt különösebben nem hatotta meg ez a tény, az oldallapot szépen kivágta a CPU fölötti részen, így a hűtő ventilátora „házon kívül” került. Látványos megoldás, és garantáltan friss levegőt kap a központi egység.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A játék hangulatát idézve az volt a tervező célja, hogy külsőre ütött-kopott, hadviselt megjelenést kölcsönözzön a háznak, amit a megfelelő szerszámokkal és ügyes festéssel ért el. Az összhatás egészen jó sikerült, a figyelemfelkeltő sárga-fekete csíkozáson még mesterséges rozsdafoltok is felbukkantak. A kompakt konfigurációban a monitor is a ház oldalára került, azonban annak érdekében, hogy minél jobban belesimuljon a panel az összképbe, a monitor minden mozdítható elektronika alkatrésze a gép belsejébe költözött. A teljesség kedvéért a billentyűzet és az egér is részesült az egyedi festésben.


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés