Hirdetés

Beadta a derekát a Dell? G-Sync támogatású monitorral rukkolnak elő

Egyre több monitorgyártó támogatja a szinkronizált megjelenítést kínáló szabványokat, és jelentik be ennek megfelelően NVIDIA G-Sync és/vagy AMD FreeSync kompatibilis kijelzőiket, kiszolgálva ezzel a gamer piac igényeit. Ebből a sorból eddig hiányzott a piac egyik közkedvelt szereplője, a Dell, de most úgy tűnik, hogy végül a gyártó is beáll a sorba.

Az éppen zajló Pax Prime eseményen jelentett be a vállalat, hogy új, S2716DG jelzéssel ellátott 27 hüvelykes képátlójú, 2560x1440 képpont megjelenítésére és maximum 144 hertzes képfrissítésre alkalmas kijelzője - nem kis meglepetésre - nem a nyílt VESA Adaptive Sync (avagy AMD FreeSync) szabványt támogatja majd, hanem az NVIDIA saját megoldását. Ez köztudottad a drágább út, hiszen a technológia licencdíjas, aminek használatáért fizeti kell az NVIDIA-nak. Az október 20-án piacra kerülő termék ára 800 dollár lesz, ami valóban nem olcsó, ha figyelembe vesszük, hogy az ígért 1 ezredmásodperces válaszidő TN+film panelt sejtet. G-Sync ide vagy oda, a 800 dolláros ár mindenképp magas egy TN+filmre épülő kijelzőtől, ha azt nézzük, hogy ugyanilyen tudású monitor elérhető IPS rendszerű AHVA panellel nagyjából ugyanennyiért (Acer XB270HU).

Dell S2716DG
Dell S2716DG [+]

Bár a panelről és pontos képi paraméterekről nem adtak számot, csupán annyit árultak el, hogy a kijelző állványa lehetővé teszi a kijelző minden irányú mozgatását, a hátoldalon pedig DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, 3,5 mm-es jack aljzat, illetve négy darab USB 3.0-s port kap majd helyet.

Az S2716DG mellett a Dell egy másik monitort is bejelentett, ami szintén ebben a méretkategóriában játszik, és felbontásban is ugyanezt kínálja, de G-Sync és 144 Hz nélkül, viszont hajlított panellel.

Dell SE2716H
Dell SE2716H [+]

Az SE2716H jelzésű modellről még kevesebbet árultak el, de az biztosra vehető, hogy a szeptember 15-től elérhető modell jóval kedvezőbb, 400 dolláros árcédula kíséretében jelenik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés