Célegyenesben az AMD Fusion

A világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója a TSMC, (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) régóta gyárt az AMD-nek különböző chipeket, mint például a Radeon grafikus processzorokat és az alaplapi vezérlőhidakat. Emellett a tajvani cég 2007 októberében csatlakozott a SOI Industry Consortiumhoz és ezzel megkapta az AMD vezetésével kifejlesztett SOI gyártástechnológia használati jogát. Ennek, illetve a nem megfelelő drezdai gyártókapacitásnak köszönhetően bizonyossá vált, hogy az AMD a jövőre elkészülő első Fusion termékek gyártását is a TSMC-re bízza.

A Fusion alapötlete, hogy a chip tartalmazzon bizonyos feladatok elvégzésére egy speciálisan kialakított célprocesszort. A termékcsalád első leszármazottja a 40 nm-es SOI eljárással készülő Swift kódnéven emlegetett processzor, amely a 2009 vége felé megjelenő Shrike mobil platform része lesz. A chipbe két K10 architektúrára épülő processzormagot, és egy R800-ra támaszkodó DirectX 10.1-es grafikus magot integrálnak, emellett tartalmaz még egy kétcsatornás DDR3 memóriavezérlőt és egy PCI Express kontrollert.

A közelgő nagy Fusion lázat az AMD egy arculatváltással próbálja még izgalmasabbá tenni, így lecserélésre került a régi „Smarter Choice” szlogen, helyére a hangzatos „The Future is Fusion” került. Kreativitásban tehát nincs hiány a cégnél, remélhetőleg ez a terméken is meg fog látszani. Az új arculathoz új honlap is dukál, amit ezen a linken lehet elérni. Letölthetővé vált egy AMD Fusion for Gaming nevű tuningprogram is, amellyel AMD-s rendszerünket gyorsabb működésre ösztökélhetjük. A program béta állapotú, úgyhogy csak vállalkozó kedvű felhasználóknak ajánlott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés