Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

namost RV710 vagy R(V)800 lesz benne?

(#2) Integra

Integra
(Jómunkásember)

nagyon kíváncsi vagyok rá, drukkolok:)
azt már látjuk, hogy az esetek 90%-ban 2 magnál többre nincsen szükség.
viszont mellette egy r800 és ddr3 dual channel..
nem lesz ez rossz asszem..
azért az nagy kérdés hogy vajon a gpu mire lesz képes.
illetve mennyire hangolják össze a cpu-kat és a gpu-t. elméletileg ideális párosításokat tudnak egybe tokozni, optimális kihasználtsággal

(#3) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! kedvence)

A TMSC jó partner, jól járhat vele az AMD. Most, hogy van bőven kapacitása, az eladások nem mennek. Pár éve meg éppen az ellenkezője volt. Valahogy nem bírták normálisan összerakni a dolgaikat.
Akkora a hype ezeken a egybeintegrált megoldásokon. Én nem látok benne semmi vonzót, tényleg csak low-end kategóriában lehet esélye. Jelenleg egy középkategóriás processzort egy középkategóriás GPU-val összegyúrva elég nehézkes lenne lehűteni. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a VRAM-ot hová lehetne majd tenni. De low-end-nél nyilván egyik kérdés sem merül fel.

de mindegy, van különbség az átlag fészbuk user meg a terrorista között... az utóbbival lehet tárgyalni... (C) bambano

(#4) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

R800 már nem DX11-es lesz?

Amúgy meg régen várjuk ezeket a procikat, csak fogyasztásban is legyenek jók.

Több lehetőség is megnyílik, ugye lassan talán lehet majd használni a jelenleginél bővebb területen a GPU-t mint társprocesszort, ezzel meg extrém esetben (szigorúan csak gondolat szinten említve) talán még besegíthetne a chipset integrált vidkarija, meg a berakott akár CF-be kötött vidkarik magjai is. Így elméletben igen magas számítási kapacitása lenne egy átlagos PC-nek, csak legyen valami, amiért megérné ezt kihasználni.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#5) Kopi31415 válasza Jim Tonic (#3) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

miert? Megitn megyunk vissza a kezdetekhez, amibol kinovesztette az ipar a dedikalt grafikus chipeketes kartyakat. Hurra, volt egy igen komoly zsakutcank? :)

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#6) Abu85 válasza Thom! (#1) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kb. ugyanaz ... Xenos mikroarchitektúra mindkettő.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#7) Peter13

Peter13
(tag)

Szerintem 40 nm-en készülve már a hűtés sem akkora gond...a 45nm-en készült Wolfin terhelés közben is olyan lassan pörög a venti az egyébként teljesen gyári hűtőn, hogy szinte látni a lapátokat...ez pedig több mint 10%-al zsugorított ahhoz képest is. Nem lesz külön GPU amit külön kell hűteni, ergo elvileg több hely marad majd egy erősebb hűtésnek (amire meg a kombinált mag miatt lehet szükség). Meg le lehet venni az órajeleket is a nemes ügy érdekében.
Én látok benne fantáziát, nem csak low-end szegmensben, hanem mainstream-ben is. Hardcore gamerek valószínűleg nem erre fognak szavazni (ahhoz tényleg kevés), de ha belegondolsz hogy pl WoW még a az új patch után is röhögve elszaladgál egy ilyenen... :U

"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

(#8) Depression válasza Peter13 (#7) üzenetére

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy jó vid.kari nagyon sokat fogyaszt, ami szinte 100%-ban hóvé alakul. Legyen akármilyen kis csíkszélesség, ha az elfogadható teljesítményhez nagyobb terület, több tranzisztor kell.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#9) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A termékcsalád első leszármazottja 40 nm-es SOI eljárással készülő Swift kódnéven emlegetett, úgynevezett Accelerated Processing Unit (APU), ami a 2009 vége felé megjelenő Shrike mobil platform része lesz."

Izé, a Swift nem az egész chip neve?

Korábban voltak hírek a Fusion desktop vonaláról is, ami egy nagyteljesítményű chipet jelentett, amit viszont maga az AMD gyártana. Erről nincs új infó?

(#6) Abu85: Ez biztos, hogy úgy nevezik? Elég furcsa, mert az Xbox360-ban lévő Xenos még igencsak félúton volt az R5xx és R6xx között, ugyanakkor szerves része volt az EDRAM.

[ Szerkesztve ]

(#10) kennystyle

kennystyle
(tag)

Jó dolog lesz ez, ne csak azt nézzük, hogy nekünk mi a jó belőle közvetlenül. A gyártónak költségtakarékosabb egy CPU+alaplapi GPU helyett egy chipet gyártani, ez a ktg. megtakarítás valamelyest árban is fog jelentkezni. Egy laptopnál pedig nagy jelentősége lehet, hogy a hőt csak 1 helyről kell elszállítani kettő helyett illetve valószínű hogy összességében kevesebbet fog fogyasztani mint külön-külön fogyasztanának. Teljesítményben pedig nem félek hogy kevés lesz. Mennyi laptopot adnak el ma is GMA950 meg X3100-al, szerintem a nagytöbbséget(azért is mert Intel) és az fix, hogy ezeknél sokkal erősebb lesz.

Vegyen fel a gyárba igazgató úr! Meglátja milyen kevés munkával beérem...

(#11) JoeYi válasza Depression (#8) üzenetére

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

arról nem is beszélve, hogy több tranyó -> több selejt, szóval nembiztos , hogy a fúzióban a jövő

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#12) Abu85 válasza dezz (#9) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De a Swift a proci kódneve, viszont az AMD nem CPU-nak hívja a procit hanem APU-nak. Megcsavarták itt a dolgokat rendesen.

A Fusion további desktop generációiról nincs infó. Valamikor 2010 vége felé jöhet a desktop rendszer. Az AMD új marketingje úgynézem nem nagyon szereti a távoli terveket ellőni.

Az AMD szóhasználatában az R600 és az R700 az Xenos Based Micro-architektura. Persze a legtöbben a cégen belül R6 és R7 vonalként hivatkoznak a cuccokra. Formai kérdések ... kinek, hogy tetszik a dolog. Bár egy egységes előre megbeszélt kódnév nem ártana.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) gyiku

gyiku
(PH! kedvence)

remelem jo lesz ez, ideje durrantani valamit cpu teren is, jot tenne az araknak :K

[ Szerkesztve ]

(#14) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha minden igaz a GPU kódneve Kong, és ha lehet hinni a forrásnak akkor itt vanak a specek: [link]

Én arra vagyok kíváncsi hogy lesz-e majd 40nm-es 4 magos Opteron és Phenom, vagy ezt a csíkszélességet csak ez a proci kapja-e meg.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#15) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azon filozom ezzel, hogy ha jelenleg AMD(ATI) erolteti a CF-et, meg az X2 verziot, akkor ezentul ezzel mi lesz? Lesznek kulon X2-es CGPU-k?, Vagy hogy? Esetleg elfelejtik teljesen? Vagy itt is osszedrotoznak valahgoy ekt chipet, es akkor nem csak a GPU, de midnen duplazodik, a foloslegesen allo CPU magok kozul? Plusz a jatekosok akkro mostantol vehetnek felevente uj CGPU-t?

Termeszetesen AMD-tol fuggetlenul agyalok ezen, gondolom valamennyire az Intelnel is elo fog jonni a kerdes, majd ott is felteszem, ha ideje lesz.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#16) dezz válasza kennystyle (#10) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát persze, éppen ez a cél. :)

Abu85: Az APU nem az egész proci (mint chip), csak az a bizonyos egység, ami egy CPU-s mag helyén foglal helyet.

(#17) &rew

&rew
(őstag)

hm, itt talan meg kezenfekvobb lenne a grafikaert felelos reszt bevonni az APU szamitasaiba. legalabbis nekem nagyon tetszene :) vagy csak jobban kidolgozni

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#18) arpii

arpii
(tag)

Szerintem ez baromi jó lesz!
Gondolok itt arra, hogy mi lenne, ha a pl. windows alapfelületén futó, komoly processzormegterhelő műveletekbe besegítene a vga rész is. Hihetetlen teljesítmény lenne, a 3d-s grafikát igénylő műveletekben pedig minden tenné a dolgát különválva. A teljesítmény plussz növelésével sztem nem lesz gond, ha jól megcsinálják, akkor simán beillesztünk majd alaplapunkba egy másik vga-t és ha minden jól menne a 3d-s programokban összedolgoznának, vagy akár egy tuner programmal lehetne hangolni, akár profilra is, hogy mennyi legyen a CPU-GPU arány, persze véges kereteken belül, amivel azért eléggé ki lehetne hegyezni egy adott játékra, programra a konfigurációt.
Ez az én véleményem. Nagyon ötletes ez az integrálás.

(#19) Maestrohun válasza Jim Tonic (#3) üzenetére

Maestrohun
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem azért több lesz ez mind low-end. AMD sem arra törekszik.

A géped teljesítményét nem a processzorod határozza meg, hanem a pénzed. :-) "Utálom a kétszínűeket! Színvak vagyok!" :) TERMELŐI MÉZet tudsz rajtam keresztül venni nagyon jó áron: http://href.hu/x/fni8

(#20) Baskiria

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

The future is fusion, de vajon ki vasarolja meg az AMDt? :D

(#21) Bluegene válasza Baskiria (#20) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ezt meg sem hallottuk

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#22) Oliverda válasza Baskiria (#20) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Torgyán Józsi.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#23) CYBERIA válasza Oliverda (#14) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

40 nm nem valószínű, mert szerintem a procikat (egyelőre) nem a TSMC-nél készítik.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#24) Csiborbogár válasza CYBERIA (#23) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nem csak a TSMC érheti el a 40nm-t. :K

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#25) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

a cikkből nekem az jön le hogy mobilplatformokról van szó
tehát abba való cuccot akarnak nyomatni, nem ?

vagy pc-be ?

(#26) Oliverda válasza CYBERIA (#23) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert ez mi lesz ha nem proci? :)

(#27) Keldor papa válasza Jim Tonic (#3) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyetértek. Notiba ütni fog!

(#28) Oliverda válasza Keldor papa (#27) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nyilván. Jóvoltából viszont a gép fogyaszása valószínűleg jelentősen csökkenni fog.

(#29) CYBERIA válasza Csiborbogár (#24) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Tudtommal 45 nm-re tervez az AMD, nem 40-re, de a tévedés joga fenntartva.

A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#30) Sogron

Sogron
(lelkes újonc)

Cyrix Media GX :W

(#31) Keldor papa válasza CYBERIA (#29) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

GPU-kban viszont 40 van megcélozva, szerintem ezért lesz itt a proci is az.

(#32) CYBERIA válasza Keldor papa (#31) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

"Én arra vagyok kíváncsi hogy lesz-e majd 40nm-es 4 magos Opteron és Phenom, vagy ezt a csíkszélességet csak ez a proci kapja-e meg."

CPU-k voltak a kérdésben. Hát, ha nem a TSMC-nél fognak készülni, akkor nem tudom miért lenne 40 nm.

(#33) Thom!

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

cpu 45nm
gpu 40nm
ezt hozzák össze 1 tokban

[ Szerkesztve ]

(#34) CYBERIA válasza CYBERIA (#32) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Ha csak tényleg ki nem szervezi a gyártást, de most még erről egyelőre nincs szó.

Thom!: az egész 40 nm lesz.

[ Szerkesztve ]

(#35) CYBERIA válasza Oliverda (#26) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Ez egy kiméra :DDD

(#36) Thom! válasza CYBERIA (#34) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát nemtom

(#37) DraXoN

DraXoN
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Úgy nézem az AMD-nek nagyon jót tett az átszervezés és vezetőségcsere..
Persze ezek a termékek valószínűleg az új vezetőség nélkül is megérkeztek volna, de valahogy mostanság más a helyzet a hírek ügyében... bár nem kapunk semmi infót (vagy ép csak morzsát) de így túl sokat se várunk és nem jár az AMD sem esetlegesen még 1x úgy mint a Phenomok jövetelekor (amivel nem is volt gond a szerverekbe szánt verziókkal, látszott, hogy arra készítették fel elsősorban.. csak az asztali szegmensen gyenge volt a multimédiás képessége, de mindenki egy totális alázást várt az Intel termékére ... de ez egy másik történet ;] )

Egyébként ezek a termékek igen ígéretesnek tűnnek :)
És elsősorban mobilgépekbe készülnek.. azaz lehet megismétlődik a Core széria esete (a P3 vonal továbbvitele, fejlesztésekkel notebookokba, és utóda kis továbbfejlesztéssel az asztalon is nem kis sikerrel áll helyt.. Az ő utóda meg szerverekbe készül (a HT-nek asztalon semmi értelme ennyi magnál már))
Itt a K10 széria továbbfejlesztése notebookba némileg egyszerűsítve (csak 2 hagyományos CPU mag) ami mellé jön az (átalakított?) grafikus vezérlő... Az ő utóda ez lesz némileg erősebb formában várhatólag újabb verziós eszközökkel (új erősebb grafikus mag? és némileg tovább hangolt K10.5 ös mag... hacsak nem már a K11 el jön...) Az utód már biztos megjelenik majd asztali vonalon is (és szerverekben is esedékes lehet)... És utána tovább finomítanak kicsit és egy újabb verziónál a megint fejlesztett gyártástechnológia mellé egy (valószínűleg) még erősebb grafikus magrendszert csinálnak, és egy olyan bővítési lehetőséget is, hogy pl. HT linken keresztül tisztán grafikusmagok kapcsolása más foglalatokba szervereknél (ez szerintem lehetséges... főleg ha a Radeon 5000 sorozatban megvalósul az amit Abu feltételez.. onnan nincs mesze ezt megcsinálni szerintem, és logikus lehetne)...

Persze ez mind csak spekuláció... de ha a történelem ismétli önmagát akkor esélyes lehet :) ... bár Intelnél fogalmam sincs mi lesz a Core i7 után...
Egy biztos.. Lehet, hogy majd a laptopomat lecserélem jövőre (vagy utána) egy Fusion alapú laptopra ha érdemesnek látom rá (fogyasztásban.. a teljesítményben ha a jelenlegit hozza nekem már megfelel :)) )

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees.; Google helyett: http://www.bluu.hu/ ; http://gabu4.mybrute.com/ ; Eladó, vihető holmijaim: http://gabu.aninet.eu/category/bazar/

(#38) Szondar

Szondar
(újonc)

Bízok benne, hogy jól fog sikerülni az AMD-nek ez a kezdeményezése.
És nem csak a Lov end szegmensben, hanem a középkategóriában is használható lesz

(#39) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

:C "Nekem tetszik."

PH semleges

(#40) Abu85 válasza DraXoN (#37) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Találtam bizonyítékot, hogy nem csak az én fejemben futott át a Master Chip Design ötlete.

A kolléga szép ábrákkal is szemlélteti a dolgot.

[link]
[link]
[link] - szerintem itt a Slave chip rajza hibás, mert nem kell RBE a magba. Na mindegy... :DD

(#41) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom, honnan jön a 40nm, az Oliverda által a #14-esben linkelt cikkben végig 45nm-ről írnak.

(#42) Oliverda válasza dezz (#41) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

(#43) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eszembe jutott még egy dolog: hogy lehetne ezeket tunningolni? Elég bonyolult lenne, ha megjelenik desktop változatban.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#44) Crytek

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

2009 vége pff az nem ma lesz :(

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#45) dezz válasza Abu85 (#40) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hihi, kicsit unatkozhatott. :D

Oliverda: Hihi, akkor a nagy HKEPC nem kissé van lemaradva a TG Dailytől, hogy 2 héttel később hoz le egy olyan hírt, amit a másik már akkor eleve lejártnak írt. :P

(#46) CYBERIA válasza Depression (#43) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Hát szerintem amúgy sem egy órajelen megy a CPU meg a GPU rész, szóval külön-külön. Vagy ha nem, akkor meg arányosan. De nem hiszem, hogy ne lehetne semmiképp sem.

(#47) Baskiria válasza Oliverda (#22) üzenetére

Baskiria
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt nem hiszem.

(#48) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

2 cpu, 1gpu, memvezérlő, pci-e vezérlő egy tokban. akkor már csinálhatnák úgy hogy ne is kelljen hozzá alaplap. szép darab lesz az biztos!

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#49) Oliverda válasza rup1u5 (#48) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy déli híd kell majd mellé oszt' csókolom. :)

(#50) CYBERIA válasza Oliverda (#49) üzenetére

CYBERIA
(senior tag)

Jóféle.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.