Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Chrys_

Chrys_
(senior tag)

Azonos szavazati arány, nem azonos részvényeloszlás mellett? Lesznek még ebből gondok :)

BF2: [HUN]Chrys00; BF3: [ThoR] Chrys_HUN

(#2) Oliverda válasza Chrys_ (#1) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért? Közös megegyezés alapján nyilván van lehetőség más szavazati arányra kialakítására is.

Elsőre egyáltalán nem hangzik rosszul a dolog. Az Araboknak van elég tőkéjük a befektetéshez ez nem is kérdés. Az olaj pedig úgyis elfogy egyszer. :)

Amúgy a Mubadala-nak 5%-os részesedése van a Ferrari-ban (is).

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Lassan odajutunk, hogy minden az olajmilliardosok kezeben lesz.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#4) old gray

old gray
(PH! addikt)

A végén kiderül, hogy Osama Bin Laden is tőkét invesztált az AMD-be az ópium-biznisz bevételeiből mert az imperialista/kapitalista/hegemóniára törekvő Intelt így szeretné gyengíteni. :D

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#5) CabalX

CabalX
(tag)

Engem főként az érdekelne hogy ez az egész mennyire és milyen téren érinti az Ati-t mint az AMD részét ?! :F :F :F
A Fusion egy ideje már tervben van, sőt elvileg az első chipek már el is készültek, gondolom ugyanez a helyzet az Ati következő GPU-jával is... :U
De hogy utánna mi lesz. :F

(#6) Integra válasza rocket (#3) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

olaj...
az igazi kincs a víz.. ezek az igazi nagykutyák, nem az olajosok :)

(#7) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"A másik befektető a Mubadala Developement Company, tavaly novemberben 622 millió dollár értékű részvény felvásárlásával 8,1 %-os részesedést szerzett az AMD-ben. Most további 314 millió dollár értékben, újabb 80 millió részvény felvásárlásával összesen 19,3%-os részesedéssel fognak rendelkezni. Számukra további 30 milliónyi részvény felvásárlását biztosítja az AMD."

szerintem ez a durva. tavaly 622 misiért 8,1%, idén 314 misiért 11,2%. azaz fele árért, 1,5x annyi részvény

True Success is Blonde

(#8) hunnylander válasza Oliverda (#2) üzenetére

hunnylander
(őstag)

'Az arabok mar a spajzban vannak!' :DDD

www.HunnyF1.com

(#9) Oliverda válasza Ste (#7) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 11,2 azért nem egészen másfélszerese a 8,1-nek. :)

Amúgy egyszerű a képlet. Az Advanced Micro Devices tervez az Arabian Micro Devices pedig gyárt. :)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#10) kennystyle válasza CabalX (#5) üzenetére

kennystyle
(tag)

Szerintem ezek olyan "háttér változások" amik a gyártást, ütemtervet rövidtávon érdemben nem befolyásolják, illetve negatív irányba biztosan nem. Ezzel az AMD szerzett magának egy kis vagy nem is olyan kis plusz tőkét, stabilizálta pénzügyi helyzetét és gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy a jövőben is számolhatunk velük, hisz az arabok sem azok a hülyék akik puszira Dezső milliárdokat fektetnek bukta bizniszbe.

Vegyen fel a gyárba igazgató úr! Meglátja milyen kevés munkával beérem...

(#11) Ste válasza Oliverda (#9) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

most, hogy mondod, a 314 sem a fele a 622-nek :B

True Success is Blonde

(#12) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

...az Intel marad az egyetlen jelentős méretű cég a PC iparban, amely saját maga tervezi és gyártja chipjeit.

Ez most ugye nem azt jelenti hogy az Intel még nagyobb előnyre tesz szert?

REAL EYES REALIZE REAL LIES.

(#13) HERR Z válasza Iscariah (#12) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez nem jelent semmit, formaiság, teknikailag vatta mind1 hol gyártják a procit, az a lényeg mit tud
ezzel a tőkeinjekcióval remélhetőleg több pénz lesz fejlesztésre

(#14) Oliverda válasza Iscariah (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért jelentené azt? Persze attól függ hogy milyen területre érted az előnyt.

(#15) laci666 válasza Oliverda (#2) üzenetére

laci666
(senior tag)

Nekem is Ferrari ugrott be az arabok hallatán :)
Úgy látszik lassan beindul az a szekér.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#16) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

hjajj, már várom az első arab betűs Box-os AMD CPU-t a polcokon! :DDD
Remélem nem visszafele fognak számolni az CPU,VGA-k.... :U :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#17) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem a manchester city ugrott be... azt meg az abudabi corp. vette meg :) az arabok tényleg elvannak... (ha jól rémlik) ngc-n láttam videókat, hogy a koronaherceg miket csinál dubai-ban... hihetetlen, milyen fényűzés megy...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#18) CabalX válasza kennystyle (#10) üzenetére

CabalX
(tag)

Úgy legyen. :K
Igaz nekem még "AMD-s" cuccom eddig csak VGA volt, de a verseny fontos a piacnak, a fejlődésnek és legfőképp nekünk hogy minél alacsonyabb áron minél jobb dolgokat vehessünk. :)

(#19) benedekco válasza CabalX (#18) üzenetére

benedekco
(HARDVERAPRÓD)

ne vedd magadra, nem ellened szól! csak nem értem a dolgokat!
ettől kapok idegbajt... a verseny az jó... de miért is? mert ekkora fos világban nem tudnak a cégek verseny nélkül fejleszteni és csak azért vannak, hogy harcoljanak egymás ellen? vagy mi? amúgy ha nem lenne verseny és megmaradna egy cég és drágán adná a gyorsat/jót akkor lehet a programozók is újra elkezdenék a kódok agyon optimalizálását? namind1... nekem nem érdekem, hogy egy legyen, egyszerűen manapság ez lett a divat szöveg és mindenki ezt tolja miközben verseny nélkül is lehetnének jó fejek és fejlődhetnénk szépen, szal nem a verseny az ami jó, hanem a fejlesztés és mekkora szar már, hogy csak versennyel képesek fejleszteni... namosmá abbahagytam.... lehiggadtam picikét
nomeg hova az istenbe rohanunk? qrva nagy a szemét termelés és ez nagyban köszönhető a versenynek... holott lehet home usernek nem kéne nasa server :S

más
amúgy ha arabok fognak gyártani akkor minden prociba raknak picike kis bombát? azt beindul az igazi tech-torrorizmus ;)

[ Szerkesztve ]

Mos mé, hánem? - Túrás, sátras, kempinges topik: http://tinyurl.com/3hjp8on - Keresek Asus M3A76-CM típusú alaplapot.

(#20) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Szerintem ez már kellett az AMDnek, hogy megint alá tudjon rakni az Intelnek is, mert a többfrontos harcot nem bírta egyedül. Valószínűsíthető, hogy az nv-vel is hatékonyabban tud továbbra is harcolni, és így akár legjobb lehet processzor ágon is...

Én örülök a hírnek személy szerint, és remélem a cég felemelkedését...

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#21) FefeeX válasza benedekco (#19) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

namár...

ehj, indulj ki abból hogy mindenki ember, namost, ha drágán eladhatod a fél óra munkát is, minek dolgoznál ugyanannyiért 1 órát? Pedig ez az emberek hozzáállása, vagyis a racionalitás. A közgazdaságtan alaptétele, hogy a verseny viszi előre a gazdaságot, ez tény, akármennyire is tiltakozol.

(prociba internetes vezérlésű túlhajtás lesz, ami ha az arabok úgy akarják, árammal feloldja a biológiai fegyverkapszula burkát, és a cucc a levegőbe kerül :DDD )

[ Szerkesztve ]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#22) moha bácsi válasza Devid_81 (#16) üzenetére

moha bácsi
(senior tag)

Ja és csak akkor bootol a gép, ha Mekka felé fordítod az előlapját :C

-=BÉRELHETŐ REKLÁMFELÜLET=-

(#23) kennystyle válasza benedekco (#19) üzenetére

kennystyle
(tag)

a verseny azért kell mert anélkül ahogy írtad lehetnének jófejek így meg jófejnek kell lenniük különben "éhenhalnak"
és igen fos a világ, de az ember már csak így működik

[ Szerkesztve ]

Vegyen fel a gyárba igazgató úr! Meglátja milyen kevés munkával beérem...

(#24) DZs válasza Integra (#6) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

de a vizet csak 200 év múlva fogják aranyárban mérni

(#25) DZs válasza moha bácsi (#22) üzenetére

DZs
(fanatikus tag)

De ha már olyat tud, akkor az már szint lesz.

(#26) CabalX válasza benedekco (#19) üzenetére

CabalX
(tag)

Miért ? Mert ezt mondja ki a "vagyonszerzés szabálya" ! ;]
Viccen kívül, most is agyon optimalizálják a dolgokat de csak annak aki többet fizet...
Nem kell egyből arra gondolni hogy mi lenne ha csak egy gyártó lenne - elég azt venni példának mi történt/történik azokkal a gyártókkal akik elkényelmesednek a "versenyben" mert vezetnek (vagy azt hiszik) és leállnak a fejlesztéssel csak kicsit csinosítanak/újracsomagolják az adott terméket a következő tipusok kihozatalakor és eladják ugyanazt jó magas áron. :(
Direkt nem írok neveket... sok ilyen cég van, ezek a cégek előbb utóbb vagy rájönnek a hibájukra és fejlesztenek vagy eltünnek.

Sorry a hosszú OFF-ért - bár talán nem annyira OFF bizonyos szempontból.

Remélhetőleg a +tőke és a biztos(nak tűnő) támogatás azért hosszú távon meghozza a gyümölcsét. :K
Azért van egy olyan érzésem hogy ez még csak a kezdete volt valaminek és lehet hogy az ügynek nem ez volt a "vége". :U

(#27) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Kész vagyok mint a matek lecke. Zsidózás, arabozás később kinaizás. :O
Egy a lényeg a tőke került az amd kasszájába. Így van jövöje a cégnek. Ez számit.
A szar kenegetését meg bizuk másra. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#28) adalbert1 válasza CabalX (#26) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Rémlik még valakinek a Cyrix neve? ;]

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#29) Chrys_ válasza Oliverda (#2) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

"Miért? Közös megegyezés alapján nyilván van lehetőség más szavazati arányra kialakítására is."

Éppen ezért :) Jön egy új vezetés és beintenek...

(#30) strife

strife
(kvázi-tag)

Így igaz a tőke még sosem ártott meg egy cégnek sem, azt meg hogy ki mit hol gyárt lassan a mai világban már szinte mindegy mivel az arabok sem hülyék, hogy a beinvesztált pénzt elbukják úgy, hogy szemetet adnak ki a kezeik közül.
A megrögzött AMD-sek úgyis megveszik majd a procikat lényegtelen hol gyártották őket, az intelesek meg lehurrogják őket, de ez "így van jól" mivel nem vagyunk egyformák.

...

(#31) Chrys_ válasza strife (#30) üzenetére

Chrys_
(senior tag)

Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a "megrögzött AMD-sek" egyre kevesebben vannak. Ez tény.

[ Szerkesztve ]

(#32) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És a legjobbkor! pont amikor a cég értéke emelkedik a VGA és chipset sikerek miatt. Nagyszerű húzás.
És végre azt is tudom hogy mivel foglalkozik a Mubadala aki az AMD mellett a Ferrari F1 csapat szponzora. A főszponzor konrétan.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#33) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Na nekem is egyből a Ferrari jutott az eszembe, meg hogy jövőre már nem lesz ott az AMD logó az autójukon, de ahogy nézem kedves arab barátaink elintézik hogy ha közvetlenül nem is de azért a kapcsolat megmarad :))

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#34) CabalX válasza adalbert1 (#28) üzenetére

CabalX
(tag)

Nem csak a Cyrix volt.
Sok cég volt aki eltünt, lemaradt, beolvadt, feldarabolódott még, az ámítástechnika történetében. :U

(#35) simonzé válasza CabalX (#5) üzenetére

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

olyan már rég nincs hogy Ati. AMD van.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#36) CabalX válasza simonzé (#35) üzenetére

CabalX
(tag)

Ennyi erővel S3 sincs, csak VIA, én az egyértelműség és a megszokás miatt maradok a régi névnél.
Meg mivel (majdnem) mindenhol még az van használva...

(#37) strife válasza Chrys_ (#31) üzenetére

strife
(kvázi-tag)

Igen ezzel egyet is értek. Csak arra akartam utalni, hogy mindig lesznek olyanok akiknek a "másik" kell. De mint mondtam is ezzel nincs baj.

...

(#38) FefeeX válasza simonzé (#35) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Pontosabban az ATi az AMD részlege...

Azonban sok megrögzött AMD-s van még, már és újra, de most a VGA-nak köszönhetően... A procik elvesztették a népszerűségüket a C2D óta... Remélem ez most visszaáll.

Nekem is C2D-m van, már ez a második... :) Pedig előtte szerettem az AMD-t, ár/értékben mindig is jobbak voltak, C2D olcsósításig...

(#39) joi29 válasza Chrys_ (#31) üzenetére

joi29
(őstag)

-Akkor mégis kik azok akik miliószám vesznek AMD-s termékeket?
-Talán az egykori megrögzött Intel-esek. :D

(#40) Sonja válasza Sandormaster (#33) üzenetére

Sonja
(PH! addikt)

Elég régóta van a Forma 1-es Ferrari autókon AMD logo! :D Tessék, egy 2004-es modell, KATT! A hátsó kerék fölött láthatod is. ;)

[ Szerkesztve ]

Jobban vonz a sötét, mint egy félig szétrohadt világ!

(#41) WonderCSabo

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Németország beleegyezése a Drezdai gyár miatt lesz, ugye? Azzal mi lesz? Az AMD eladja az araboknak, és ott is gyártják majd a procikat? Akkor miért kell beleegyeznie Németországnak?

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#42) Oliverda válasza WonderCSabo (#41) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Talán mert ott van a gyár azért.

(#43) Hakuoro válasza WonderCSabo (#41) üzenetére

Hakuoro
(senior tag)

Elég sok támogatást kaptak a németektől!

Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

(#44) Sandormaster válasza Sonja (#40) üzenetére

Sandormaster
(fanatikus tag)

Jaja ezt én is tudtam, főleg, hogy Ferrari drukker vok :D Ezért is lepődtem meg hogy bejelentették AMD-ék hogy költségcsökkentés révén kiszállnak a Ferrari támogatásából ennyi év után :O ...de mint mondtam az arabok már a spájzban vannak, és segítenek ahol kell, Mubadala rulezz :D

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#45) FefeeX válasza WonderCSabo (#41) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Németországban nem úgy megy ám hogy te úgy döntesz, veszel telket és felhúzol egy gyárat / vásárolsz... Főleg nem arabnak aki nem is EU tag...

(#46) Cathfaern válasza Oliverda (#14) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazából egyetlen szempontból jelent előnyt a saját gyár: olcsóbb a gyártás, így elméletileg azonos chipet olcsóbban lehet kihozi. Gyakorlatilag szerintem ez nem fogja hátrányosan érinteni az AMD-t, mivel félig továbbra is a saját gyára marad, de legalábbis szoros a kapcsolat.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#47) FefeeX válasza Cathfaern (#46) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

szerintem ez a százalékos eladás, főleg az 50% döntéssel, a lehető legokosabb döntés volt... Óriási fegyvertény, ez olyan mintha a tulajdonos felpumpálná a céget... Lesz pénz játékfejlesztőket pénzelni, procit jobban csinálni (bár nem rosszak, főleg nem annyira amennyire egyesek ellene vannak, egyszerűen ha valaki húzza is a procit, Intellel jobban jár jelenleg, meg a legfelső kategóriában van most, hogy az Intelnek nincs ellenfele. Azonban ez rövid úton változhat, hisz újra jönnek az FX procik, amik anno is nagyon erősek voltak...

(#48) WonderCSabo válasza Oliverda (#42) üzenetére

WonderCSabo
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kösz a felvilágosítást...

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#49) Zeratul válasza FefeeX (#21) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

"prociba internetes vezérlésű túlhajtás lesz, ami ha az arabok úgy akarják, árammal feloldja a biológiai fegyverkapszula burkát, és a cucc a levegőbe kerül :DDD )"

Nem biológia lesz, hanem nanobotok, amelyek hithű muszlimokká asszimilálják a felhasználót.

[ Szerkesztve ]

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#50) FefeeX válasza Zeratul (#49) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

...és öngyilkos merényletre kényszerítik... :DD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.