Hirdetés

CeBIT: Cooler Master hűtők, tápok és házak

Az idei évre is jutott egy új Cooler Master Cosmos. Megtudtuk, hogy a friss modell nem váltja le a korábbit, hanem mellette létezik majd. Az eredeti Cosmosnál elsősorban a halk üzemre koncentráltak, a Cosmos S-nél pedig a maximális hűtési teljesítményre. Ezért kapott hatalmas ventilátort az oldalára, és jobban szellőző, ajtó nélküli előlapot. Azt sejtjük, hogy idehaza most sem a csúcsmodell, hanem a megfizethetőbb Centurion 590 vagy a még olcsóbb Elite 334 lesz a sláger. Az előbbibe akár nyolc 120 mm-es ventilátort is beszerelhetünk, előlapja az aljától a tetejéig rácsozott, és segédeszköz nélkül szerelhető. Lényegében ugyanezt – csak kevesebb ventilátorral és kisebb méretben – tudja az Elite 334, amely stílusában némileg a sikeres CM 690-re hasonlít.

Idén is láttunk rengeteg igényesen kifestett házat. Érdekes, hogy továbbra is a Stacker 830 volt a sláger, és nem a Cosmos.

Két új tápcsaláddal is előrukkolt a Cooler Master. A Silent Pro 500, 600 és 700 wattos teljesítménnyel érkezik majd. Ahogy neve is jelzi, elsősorban halk üzemre hegyezik ki. Ventilátora 135 mm-es, az Enchance-től származó belsejébe pedig egyedi hűtőbordákat szereltek. További extra a lecsatolható kábelezés és a 85% körüli hatásfok. A tuningosok az összevont 12 voltos részlegnek, a halk gépet építők a gumibetéteknek örülnek majd.

Kimondottan a moddereknek szánják az UWP (Ultimate Warranty Protection) nevű, 700, 800 és 900 wattos tápegységet. Az AcBeltől származó, két főtrafós belsőt egyedi házba ültették, melynek oldalán hatalmas „ULTIMATE” felirat virít. Tetejére szép Cooler Master címkét kapott, amit olyan házakban lehet majd látni, ahol az áramforrás alulra kerül.

Az utóbbi időben egyre vadabb processzorhűtőkkel áll elő a Cooler Master. Idén a V8-ra és a V10-re voltunk kíváncsiak, de a CeBIT-re csak az előbbi jutott el, mert a V10-et éppen áttervezik. Megcsodálhattuk a passzív üzemre tervezett Hyper Z600 óriást is, amely több mint egy kilót nyom. Ventilátor nélkül akár 90 wattos fűtési teljesítményű CPU-val is megbirkózik, de igény szerint akár két 12 centiméteres ventilátort is felszerelhető rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés