Hirdetés

Thermalright házak a hűtés szolgálatában

A Computexen bemutatott két Thermalright PC-ház esetében – a márkához illően – a hűtésre helyezték a hangsúlyt. A HSC-101 Heat Sink Case koncepciójának köszönhetően magas órajelen üzemelő négymagos processzorok „hűvösen” tartásával is könnyedén megbirkózik, a fedlap és a bal oldali borítás ennek érdekében speciális kialakítást kapott. A számtalan hővezető csővel ellátott panelek a hűtőbordák szerepét töltik be, a belső hardverelemek által felmelegített víz hőjét továbbítják a szabadba.

Thermalright HSC-101
Fotó: ComputerBase

A végleges változat megjelenéséig – ami még nagyjából fél év – a gyártó több módosítást tervez a prototípuson, egyebek mellett szeretné, ha a ház belseje könnyebben hozzáférhető lenne. Ennek érdekében a bal oldali bordázat valószínűleg átvándorol a jobb oldalra. A tetőre szerelt bordázatot a kiállítási darab esetében még nem integrálták a hűtőrendszerbe, elképzelhető, hogy a későbbiekben egy speciális kialakítású tápegység hűtésére fogják használni.

A Computexen kiállított változat csupán egy 2,13 GHz-ről 3 GHz-re húzott Intel Core 2 Duo E6400 processzor által termelt hővel viaskodott, a csúcskategóriás grafikus kártyát nem tartalmazó számítógép egyéb komponenseit passzív hűtés óvta a túlmelegedéstől, a tápegység pedig saját ventilátorát használta.

Thermalright HSC-101
Fotó: ComputerBase

A másik bemutatott prototípus a BOX-1 volt, összesen hat darab 120 mm-es ventillátorral, melyek közül három beszívta, a másik három pedig kifújta a levegőt. Érdekes, hogy a BOX-1 esetében a Thermalright az alaplap számára fenntartott helyet középre tolta, azaz a ház nem ér véget a hátsó csatlakozók és a bővítőkártyák rögzítőpaneljének vonalában, így egyenletes huzat keletkezik benne. Természetesen nem feledkeztek el a kábelek kivezetéséről sem; a hátsó ventilátoroszlop keretét ki lehet fordítani, és a mellettük kialakított nyílásokba fűzhetők be a vezetékek. A BOX-1 a gyártó információi szerint akár két hónapon belül piacra kerülhet.

Thermalright BOX-1
Fotó: Thermalright

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés