CeBIT 2012: a Zotac még kisebb ZBOX-ot tervez

A Zotac három új termékéről az előző héten már beszámoltunk, de a vállalat még tartogatott egy meglepetést az idei CeBIT-re. A cég ZBOX nano termékcsaládja elsősorban a kis méretének köszönheti sikerét. Ennek megfelelően az integráció fejlődésével fel lehet tenni a kérdést, hogy a kicsi lehet-e még kisebb. A Zotac szerint igen, ugyanis a hannoveri rendezvényen bemutattak egy olyan ZBOX nano prototípust, mely mindössze 106 x 106 x 37 mm-es kiterjedéssel rendelkezik. Ez az aktuális termékek 127 x 127 x 45 mm-es méreteihez képest lényegi előrelépés, így az új megoldást még könnyebb lesz elrejteni.

A ZBOX nano prototípus az előd méretéhez mérve
A ZBOX nano prototípus az előd méretéhez mérve (forrás: ComputerBase) [+]

A Zotac állítása szerint a prototípus működőképes, így a jövőben konkrét termék is épülhet rá. Sajnos a méret csökkenésével kompromisszumokat is kell kötni, ugyanis az új ZBOX nano házába már nem fér be egy 2,5 hüvelykes adattároló, így mSATA SSD-hez kellett nyúlni. Ez a sebesség szempontjából mindenképpen jó, de a tárkapacitás erősen korlátozott lesz, ahhoz képest, amit egy HDD nyújt. Szintén a méret áldozata lesz a beépített Wi-Fi modul, mely mostantól USB-s adapter segítségével érhető el.

A ZBOX nano prototípus felnyitva
A ZBOX nano prototípus felnyitva (forrás: ComputerBase) [+]

Az interfészek tekintetében a Zotac USB 2.0-s és 3.0-s, valamint e-SATA/USB kombó portokkal, Ethernet csatolóval, illetve HDMI kimenettel operál, emellett a kártyaolvasó és a hang ki- és bemenet sem hiányzik. A rendszer lényegi részét a Zotac még titkolja, így csak az DDR3 szabványú SO-DIMM memória a biztos. A hallgatás főleg annak köszönhető, hogy a bemutatott egység csak prototípus, így közel sem biztos, hogy az aktuálisan beépített hardverrel kerül majd forgalomba. A lényeg azonban, hogy az új ZBOX nano kisebb, mint elődje, így még kedveltebb megoldás lehet a miniatürizálás felé hajló piaci igények mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés