Zotac ZBOX nano AD12-U – az apróság végre AMD Brazos 2.0 alapokon

A Zotac SFF asztali számítógépei már megannyi belsővel piacra léptek, utoljára néhány héttel ezelőtt az Intel Atom D2550 és NVIDIA GeForce GT 520M páros próbálta meghódítani a felhasználókat, azonban végre befutott az a modell, amit bizonyára többen is vártak már. Ez pedig a ZBOX nano AD12-U, amely az AMD Brazos 2.0 platformra épül. A kínálatban szerepelt már előző generációs Brazos APU-val szerelt verzió is, az AD11-U-ban például E-450 processzor dolgozott, így várható volt a frissítés.


[+]

Az AD12-U-ban a Brazos 2.0 legerősebb központi egysége, az 1,7 GHz-en ketyegő, duplamagos E2-1800 APU kapott helyet, amelyben a Radeon HD 7340 jelzésű IGP lapul. A 2 GB rendszermemória mellett egy percenként 5400-at forduló, 320 GB kapacitású merevlemez tárolja az adatokat. A memóriának egyetlen DDR3 SO-DIMM foglalat áll rendelkezésre, így a RAM esetleges későbbi bővítése csak a modul cseréjével oldható meg.


[+]

Apró mérete (127 x 127 x 45 mm) ellenére minden szükséges csatlakozóval rendelkezik. Előlapján a bekapcsoló gomb és az infravörös vevő mellett két USB 2.0-s port, egy memória kártyaolvasó és a szokásos audioaljzatok sorakoznak. Érdemes megemlíteni, hogy a fejhallgató kimenet „világít”, azaz egy adapter segítségével optikai S/PDIF-ként is funkcionál. A hátoldalon további 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 és egy eSATA port, HDMI és DisplayPort videokimenet, Gigabit Ethernet, valamint a két szélén a tápcsatlakozó és az antenna aljzata látható. Utóbbi említése után már nem meglepő, hogy IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és 3.0-s Bluetooth modul is található a fedélzeten.


[+]

A csomag a szükséges kábelek mellett többek között egy VESA felfogatót és egy Windows Media Center kompatibilis távirányítót is tartalmaz. A Zotac ZBOX nano AD12-U vételárát még nem közölték.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés