Hirdetés

Ultraszélesvásznú, 34"-es monitor az AOC-től

Az ultrawide-ként emlegetett ultraszélesvásznú (21:9) kijelzők másodvirágzásuk előtt állnak, amennyiben a vásárlók a 29 hüvelykesekhez hasonlóan ráharapnak a terjedőben lévő 34"-es modellekre. Ezek egyelőre csak a szárnyaikat bontogatják, hiszen eddig csak az LG kínált ilyet, illetve a Dell-nél van kilátásban ilyen modell, de ehhez a csoporthoz csatlakozik most az AOC is.

Csodát minden bizonnyal nem érdemes várni, és ez alatt azt értjük, hogy az AH-IPS panel nyilvánvalóan az LG műhelyéből származik, így a képet illető technikai paraméterekben nem fog újdonságot mutatni. A bekezdésben említett 3440x1440 képpontos felbontáshoz 1000:1 kontrasztarány, 320 cd/m² fényerősség, 5 ezredmásodperces válaszidő, 178 fokos betekintési szögek és 10 bites (8 bit+FRC) színfeldolgozás társul, mindez PWM-mentes LED-es háttérvilágítással, sRGB színtérrel.

Az AOC igyekezett mutatós külsőt varázsolni a panel köré, ami a keskeny kávában és a karcsú házban nyilvánul meg, amiben egy pár hangszóró és négyportos USB HUB (2 db USB 2.0 és 2 db USB 3.0) is helyet kap. A gyártó nem részletezte az állvány ergonómiai lehetőségeit, csupán annyit említ, hogy "minden irányban állítható", illetve leszerelhető, így akár falra is szerelhető, hála a 100 mm-es VESA furatoknak. Jelbemenetek terén DisplayPort, HDMI (MHL), DVI és VGA sorakozik a hátoldalon, amit egy-egy 3,5 milliméteres audiojack ki- és bemenet egészít ki.

Az AOC júliusi megjelenést ígér, de árral egyelőre nem szolgátak, ugyanakkor ismerve a gyártó árképzését, valószínűleg a konkurencia alá ígérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés