Megújul a Lenovo otthoni felhasználóknak szánt PC-választéka

A Lenovo új termékcsaládokkal indul harcba a konzumer piac meghódításáért – az otthoni felhasználóknak szánt notebookok IdeaPad, míg az asztali számítógépek IdeaCentre néven kerülnek forgalomba. Az új modellek Európában kezdetben csak Franciaországban és Oroszországban lesznek kaphatók, egyelőre nem tudni, mikor terjesztik ki az értékesítést más országokra is. A számítógépek nem szimpla munkaeszközök, szórakozásra, – kiépítéstől függően – játékra is alkalmasak, és a trendekhez igazodva a tervezők odafigyeltek a megjelenésre is: a noteszek például többféle színű és textúrájú fedlapokkal érkeznek, és elegáns a kijelzőt, a webkamerát és a kávát egy síkban fedő borítás is.

A notebookok közül egyelőre a két nagyobb modellnek, a 17 hüvelykes kijelzőt kapott Y710-nek és a 15,4 hüvelykes Y510-nek ismertek a paraméterei. Mindkettőt ellátják a billentyűzeten túl érintésérzékeny vezérlőpanellel, mellyel elsősorban a multimédiás funkciók elérése válik egyszerűvé. Négy hangszórót és egy mélynyomót tartalmaznak, 1,3 megapixeles kamerájuk és a VeriFace technológia révén arcfelismerésre, erre támaszkodó beléptetésre is képesek.


[+]

Az Y710 (Penryn magos!) Core 2 Duo processzort, legfeljebb 4 GB memóriát, 1440x900 pixeles kijelzőt és az ezt meghajtó ATI Mobility Radeon HD 2600 grafikus vezérlőt kap. Utóbbi hozománya nem csupán a 3D-s megjelenítési képesség, de a gépen található HDMI kimenet is. Optikai meghajtóként DVD-író vagy Blu-ray olvasó használható, a fixen beépített merevlemezt pedig egy cserélhető egység egészíti ki – együtt akár 500 GB kapacitással. Nem marad ki a 802.11n-tervezetnek megfelelő Wi-Fi vezérlő sem. A gép tömege 3,58 kg, mérete 395 x 285 x 26–39 mm. Az alapváltozat széles kijelzője alatt elfér a numerikus billentyűblokk is, érdekesség viszont, hogy készül olyan kivitel, melyen ezt egy kifejezetten a játékvezérlést megkönnyítő felület váltja. Az IdeaPad Y710 kezdőára az Egyesült Államokban 1200 dollár.


[+]

Az Y510 szintén Intel-alapokra építkezik, Core 2 Duo processzora maximum 4 GB memóriából gazdálkodhat, és innen foglal magának tárterületet az integrált GMA X3100 grafikus vezérlő is. A komponenslistán egyebek mellett egy maximum 250 GB-os winchester, DVD-író és 802.11a/b/g- vagy 802.11a/g/n-kompatibilis Wi-Fi modul található. A középső modell mérete 362 x 260 x 29–36 mm, tömege 2,9 kilogramm, ára a tengerentúlon 800 dollártól indul.


[+]

Később, csak áprilisban kerül piacra a legkisebb IdeaPad, az U110, ezért specifikációit sem tették még közzé. Egy könnyű, 11 hüvelykes kijelzővel ellátott noteszgépről van szó, amely 18 mm vastag, és alig több mint 1 kg tömegű. A sokat utazó felhasználók igényeinek megfelelően stabil aluötvözet fedlappal, aktív merevlemez-védelemmel látják el, a hosszabb üzemidő érdekében pedig extra akkumulátorral és SSD-vel is rendelhető. Árát egyelőre nem határozták meg.


[+]

Szintén nem sokat tudunk még az asztali IdeaCentre gépekről, ám a gyártó már eljuttatta hozzánk fényképeiket. A kisméretű Q200 és Q800, illetve a nagyobb K200 egyedi jellemzői között ott a VeriFace azonosítás, a gombnyomásra induló adatvisszaállítás, valamint egy antibakteriális billentyűzet. Többféle konfiguráció is elérhető lesz, melyek alapja két- vagy négymagos Core 2 processzor, emellett integrált grafikus vezérlő vagy videokártya teljesít majd szolgálatot bennük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés