Hirdetés

Exkluzivitás a köbön: színen az első bőrborítású ThinkPad

Új felsőkategóriát alkothat az egyre-másra szaporodó exkluzív notebookok körében a Lenovo legújabb, ThinkPad Reserve nevű hordozható számítógépével, mely a speciális kialakítású dizájnon túl markáns filozófiát is sugall. A napokban leleplezett noteszgép koncepciója a gyártó, illetve márkanév legendássá vált megbízhatóságára és stabil támogatói hátterére alapozva igyekszik meghódítani a kiváltságos köröket. Úgy tudjuk a limitált szériás ThinkPad Reserve nem is kerül forgalomba a hagyományos csatornákon, erre utalhat többek közt, hogy a noteszt bemutató webhely bizonyos oldalaira csak meghívásos alapon, kód beírásával lehet eljutni.

A Lenovo ThinkPad Reserve noteszgépei külsejükön teljes bőrborítást kapnak, a kézzel varrott burkolat így leginkább egy exkluzív bőrmappa látszatát nyújtja a notebooknak. Bár a bőr kitűnő szigetelőanyag, a Lenovo mérnökei egy új, kifejezetten ehhez a modellhez fejlesztett ventilációs rendszert építettek a ThinkPad Reserve-be, mely megakadályozza az alkatrészek túlmelegedését, mindemellett olyan úton képes eltávolítani a hőt a gép belsejéből, hogy a bőrborítás homogenitása és állaga ezáltal nem sérül.

Az egyedi sorszámot kapott ThinkPad Reserve gépekhez egyedi, minden igényt kielégítő terméktámogatás is jár: a Lenovo erre a célra létrehozott támogatói csapata kizárólag az exkluzív notebookok tulajdonosait segíti többek közt éjjel-nappal hívható call centerrel, helyszíni gyorsszervizzel vagy az egy gombnyomással elérhető távmenedzsmenttel. A gyártó mindezen túl a véletlen sérülésekre is teljes körű javítási vagy cseregaranciát nyújt.

Az exkluzív notebookban modern hardverelemek találhatók, a gép megfelel a Santa Rosa platform kritériumainak; a 12 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszben egy Core 2 Duo L7500-ös CPU, 2 GB memória, egy 160 GB-os merevlemez, egy WiFi Link 4965AGN típusú WLAN, továbbá WWAN és BlueTooth modul lapul, de a vevőnek jár egy külső DVD-író valamint egy 80 GB-os USB-s merevlemez is. A ThinkPad Reserve gépekre Windows Vista Ultimate operációs rendszert és Office Small Business 2007 irodai csomagot telepít a Lenovo. A notebook akkumulátora a gyártó szerint mindezt akár hét órán keresztül is elláthatja árammal.

Bár ebben a kategóriában illetlenség árról beszélni, úgy tudjuk, hogy a Lenovo exkluzív kialakítású és prémium szolgáltatásokkal értékesített notebookjai 5000 dolláros (azaz átszámítva nagyjából 930 000 forintos) árszinten találhatnak gazdára. Információink szerint a noteszt Magyarországon nem hozza forgalomba a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés