Acer blog: célegyenesben az Iconia Tab A200 tablet?

Nyakunkon van már az NVIDIA Tegra 3, de korábbi értesüléseink szerint az Iconia Tab A200 továbbra is a „jó öreg” Tegra 2 platformra épül, ami egyébként kiválóan el fogja látni a belépőszintű és megfizethető kategóriába sorolt, illetve mainstream tabletek piacát – várhatóan ez utóbbi szegmensbe szánja az Acer az A200-ast is. Természetesen Tegra 3-as SoC-ra épülő csúcskategóriás táblagép is várható majd a gyártótól, de ennek pontos specifikációja egyelőre nem ismert, csupán utalások voltak rá, hogy A700 típusjelzés alatt fog megjelenni, de ennél több adat egyelőre nem derült ki.

Ennél valamivel jobban áll a gyártó az A200-assal, hiszen elkészült a terméket bemutató bő két és fél perces reklámfilm, ami alapján körvonalazódik egy pár újdonság, már ami a szoftveres részt érinti, hiszen a hardverről gyakorlatilag mindent leírtunk korábban. A már birtokunkban lévő adatok alapján tudjuk, hogy az A200 a jelenlegi A100-nál jóval combosabb lesz, és a kijelző méretét leszámítva az A500-assal is versenyre kelhetne, de ez valószínűleg már nem fog megtörténni, mert addigra az A500 is nyugdíjba vonul.

Viszont a videóból elkapott képek alapján sejteni lehet, hogy szoftveres téren is hoz némi újítást az A200-as Tab. Az egyik legfontosabb, hogy ha minden igaz, akkor az Acer is beáll azon gyártók sorába, akik átszabják a kezelőfelületet és próbálnak valami egyedit alkotni (mint például a HTC a Sense-szel vagy a Samsung a TouchWizzel). Emellett jól láthatóan az előre telepített szoftverek és gyárilag kínált szolgáltatások terén akarnak előrébb lépni, előtérbe helyezve azokat a funkciókat, amikre a tabletet elsősorban kitalálták (játék, e-könyv-olvasó, hálózati és egyedülálló médialejátszó, kommunikációs eszköz stb). A bemutató tanúsága szerint az A200-nál újból előkerül az Iconia notebooknál megismert Ring felület, ami egyébként már megjelenésekor is jópofának és egyedinek tűnt, de azóta nem találkoztunk vele.

Kíváncsian várjuk, hogy az említett újdonságokból mit és hogyan sikerült majd a gyártónak megvalósítania, mert a hardver és a külső ígéretes, illetve a kisfilm alapján a szoftver is bizalomra ad okot. Most már csak azért kell imádkoznunk, hogy egy jó árat párosítsanak hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények