Fotók és technikai paraméterek szivárogtak ki az Acer Iconia Tab A700 tabletről

Az Acer minden bizonnyal a hamarosan induló CES 2012 alkalmával akarta lerántani a leplet a NVIDIA Tegra 3-ra épülő A700-as tabletről, de az orosz média – a nomobile.ru jóvoltából, nem hivatalosan – kiszivárogtatott néhány érdekes információt és jó minőségű képet a készülő eszközről. Mielőtt azonban korán örülnénk, a nem hivatalos és hivatalos bemutató ellenére is majd csak márciusban vagy április környékén számíthatunk arra, hogy a végleges termék a boltokba kerüljön. Addig az áráról sem igazán lehet pontos információt szerezni, de 450-500 dollár körüli árcédulára számíthatunk (ezt még korai lenne most forintosítani, köszönhetően a hullámzó teljesítményt nyújtó hazai fizetőeszközünknek).


[+]

Az tehát szinte biztos, hogy a 10,1"-es A700-ba a sokak által várt NVIDIA Tegra 3 SoC kerül, amit egyelőre csak az ASUS új táblagépénél láthattunk, és ha ez valóban így lesz, akkor számítási teljesítményben nem lesz hiány. Ez az egység fogja meghajtani az 1920x1200 képpont felbontású, kapacitív, 10 ujj egyidejű érzékelésére alkalmas érintőkijelzőt is, ami reményeink szerint az A200-hoz hasonlóan VA típusú lesz, csak nagyobb felbontással. Nem maradnak el a szokásos vezeték nélküli kapcsolat létrehozására használható hardverelemek sem, így az IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth 3.0 alapból megtalálható lesz benne, míg a 3G modem szokás szerint opcionális. Lesz természetesen dupla kamera; egy HD felvételre képes, két megapixeles az előlapon, továbbá egy öt megapixeles a hátoldalon (LED-es vakuval kiegészítve).


[+]

Csatlakozók terén is a szokásosakat kapjuk, tehát micro USB-re, jack csatlakozóra és micro HDMI-re számíthatunk, illetve a kártyaolvasó is rendelkezésre fog állni. Sajnos a beépített tárterület kapacitását egyelőre homály fedi. Az operációs rendszer az Android 4.0 lesz, de ennek megjelenése egyelőre a Google-ön múlik, gond esetén a 3.2 átmeneti megoldást nyújthat (hasonlóan a Transformer Prime esetében).


[+]

A pletykák szerint a tápellátásért egy 9800 mAh-s teljesítményű akkumulátor felel, ami 10 órás üzemidőt ígér folyamatos videólejátszás esetén. Az A700 kompletten állítólag 650 grammot fog nyomni a mérlegen. Persze vannak még nyitott kérdések: milyen lesz az anyagminőség, mennyibe fog kerülni, stb. Az is kérdéses, hogy mit hoz ki a konkurencia és milyen árakkal fog dolgozni a piac? Mindenesetre az Acer időben elkezdett fejleszteni az új SoC-ra, így akár némi előnyre is szert tehetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények