A Western Digital is belép az SSD-k piacára

A Western Digital bejelentette, hogy  befejeződött a SiliconSystems felvásárlása (65 millió dollárért), ennek köszönhetően a nagy múltú merevlemezgyártó megtette az első lépést az SSD-k piacának meghódításáért.

A 2002-ben megalakult SiliconSystems elsősorban SSD meghajtók gyártásával foglakozott, és termékeik főleg a nagyvállalati szférát célozták meg. A Western Digital érdeklődése tökéletesen érthető volt, hiszen az adatok alapján az SSD piac 2008-ban 1,1 milliárd dollár értékű forgalmat bonyolított le, amiből 400 millió a beágyazott rendszerekhez készített meghajtókból származik, ahol a SiliconSystems rendkívül előkelő pozícióban állt.

John Coyne a Western Digital elnök-vezérigazgatója szerint a SiliconSystems felvásárlása hatalmas nyereség a vállalatnak, ugyanis a megszerzett technológiák révén az SSD piac élmezőnyében kezdheti meg pályafutását a világ egyik legnagyobb merevlemezgyártója. Konkrét termékekről még nem esett szó, de a kiszivárgott információk szerint több SSD termékcsalád áll fejlesztés alatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés