Hűtőborda?!
1-2 év és itt lesznek a vízhűtéses SSD-k...
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957
(#1) Mr.Csizmás

Hűtőborda?!
1-2 év és itt lesznek a vízhűtéses SSD-k...
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957
ejha... ez raidbe bika lehet... habár anélkül is
nem annyira értek hozzá, de akkor nem lehetne már mondjuk 1 nyákra tenni az egészet és a pcie-t 16x-os szélességben kihasználni?
majd ezt raidbe kötni a perverzebb milliomosoknak? (vállalatoknak) mert ez így már elég kegyetlen sávszélesség lenne... árnál én minimum4, de inkább 5 számjegyre tippelnék... (dollárban/ojróban)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

160 gigás rendszernek, a 640es meg tárolónak, és imádnám, csak valszeg többe kerül mint a komplett konfig
(L) Atiradeonika (L)
Hallod, ehhez már csak aprópénz a hozzávaló X58+i7+CF 4870X2 

Hát egyszer járt nálam egy PCI-E foglalatba illeszkedő SATA RAID vezérlő, amikor ránéztem, én is azon gondolkoztam, hogy mi a csudának erre hűtőborda, főleg ekkora. Aztán mikor kikapcsolás után ki akartam venni a gépből és sz*rrá égette a kezem, a feltett kérdés így módosult: miért CSAK ekkora hűtőborda van rajta?
Szóval a lényeg, hogy ezek a vezérlőprocesszorok tudnak ám zabálni, melegedni bőven 
valami ilyesmi volt: [link]
"What next in the parade of constant obstacles?"

Gondolom arany arban lesz kaphato.
Pont erről beszéltünk tegnap haverral. Ha fognánk Asus új deszkáját, amin 7db PCIe van és egy kivételével (VGA) mindbe kerülne egy 320-as R0-ába, akkor a kapott majd 2TB-os tároló 9000/8400 MB/s-os sebességgel dolgozna.
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

Még néhány év(tized?) és végre nem lesz a háttértár a legszűkebb keresztmetszet
.
Miközben a procik, memóriák, grafikus számolóegységek sebessége a többszörösére nőtt, a vinyók gyorsulása alig észrevehető (a WD Raptor-szériái és a raid sem hoz az előzőek tükrében "elvárható" teljesítménytöbbletet). Szerintem.
Szerk.: Az előző hsz-ben vázolt raid-rendszer gyors ugyan, de mégsem ez a megoldás ... Le kellene már váltani a jó öreg vinyókat, ha már nem lehet többet kihozni belőlük.
[ Szerkesztve ]
PT nick: Balázs --- level 31 vagy mi :)
Többe mint a konfig??? Inkább mint a ház... és nem a PC-é ![;]](/dl/s/v1.gif)
Amúgy a bordákat így lefogatni... ilyet utoljára a P1-es időben láttam 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Minden bizonnyal. De ha valakinek a gép összeállításakor az a kritérium, hogy 3GB/s-os átvitel kell, akkor biztos elgondolkodik, hogy ebből 2, vagy egy ralkapnyi SSD...
szvsz ezek az SSD-k Raptor-ai...
Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

gondolom szerver fronton annyira nem elterjedt a 16x pcie. más tippem nincs. de gondolom elég nekik ez az sávszél is, tehát pazarlás lenne a 16x-os vezérlő, ami több drót, szélesebb adatbusz, több elektronika, magasabb költség. mindez fölöslegesen.
A vér nem válik VAZZE!™

Húúúha, meddig lesz ez világelső? ![;]](/dl/s/v1.gif)
.::www.megadanceradio.hu::.
de ha ez a "leggyorsabb ssd" ilyen presztízs dolog, akkor szerintem el fog jönni az is, hogy 16x-os sávszélességgel összehozzák... 
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

De könyörgöm ez ocsmány...lehet hogy a leggyorsabb, de egy szebb burkolat el ment volna 

Vállalatoknak biztosan ez az elsődleges szempont... 

Elég perverznek kell ahoz lenni h. a gépház oldalán keresztül vki ezt bámulja... Ergo szvsz tök mindegy hogyan nézz ki. Még egy proc hűtőnél megértem a dízjánt mert plexi esetén igencsak látszik, na de itt...
(L) Atiradeonika (L)
670$ ?! 
Pár évig még bizti a vinyók lesznek többségben, úgy érzem 
Eddig is ők tartották a csúcsot. Egy olyan űrt töltenek be, amit más eddig nemigen próbált.

az csak egy raid vezerlő. ez az ssd 3-4x annyi is lehet.
pecs2100.hu
vedd úgy, hogy nem szóltam
![;]](/dl/s/v1.gif)
Túllépték az SDR SDRAM sebességét, nem is kevéssel! 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

a kisebb fusion io-k kerülnek 3000 dolcsiba és innen csak felfelé megy az ár, én ezt 15-20K körülre saccolnám
+set fs_game defrag

szervereknél másodlagos az ár.
pont a napokban volt egy cikk a hwsw.hu-n, hogy néha nem is a tárkapacitás vagy a sebesség, hanem a másodpercenként elvégezhető IO műveletek száma az igazán szűk keresztmetszet. a cikkben lehet kis túlzással, de szerepel egy olyan ábra, ahol ilyen szempontból 1 ssd felér 100 hagyományos winyóval.
..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe.. "A kormány az a testület, ami mindig megtartja, amit ígér. Ha pénzt ígér, azt is megtartja." Karinthy Frigyes
Hája, általában 70000 júzer tölt le 4kB-os HTML oldalakat (gyk: netezik), nem pedig 4 júzer tölt 70000 kB-os fájlokat. (a számok terén a hasamra ütöttem)
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

el fog jönni. és akkor tesznek alá 16x pcie vezérlőt. hol a gond?
A vér nem válik VAZZE!™
Azt hiszem, hogy most már látható a jövő, az SSD-k megcsillogtatják a fogaikat, hamarosan harapni fognak. A GB/s írással már nem kellesz többet várnunk semmire.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
Gondold el.. pillanatok alatt betöltődő Windows, játékok, másolás, telepítés.... a leglassabb része a gépnek az optikai egység lesz. ![;]](/dl/s/v1.gif)
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account /// http://logout.hu/bejegyzes/csz_2/filmzenek/hsz_1-200.html Filmzenék by csƵ - írjatok ti is!
és ha kitalálják a read-only SSD-ket, amik cserélhetők, mint mondjuk a floppik? SSD meghajtó, bedugod neki a "kis" 32 gigás SSD floppit és go install GTA 6: Budapest Crime Story

Just got a call from Fusion-io in response to their Contact Sales Now! form. Nothing is bootable yet, but they are working on it. Pricing is:
80gb - $3K
160gb - $7.2K
320gb - $14.4K
Ennyit az arakrol. Nem olcso 
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Nem bootolható? Áh, pedig már épp indultam két darab 320-asért, de így nem is kell 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Csak ideztem az egesz hozzaszolast. Azert volt ott egyebkent a megjegyzes mert ez is felmerult a diskuraban. A mult ev vegen a regebbi verzional azt mondtak par het/honap es bootolhato lesz egy firmware update-el es valaki felhozta hogy ezekkel most mi van. Persze nehezen tudom elkepzelni hogy akinek ez kell az bootolni akar rola 

Ezek még az első generációs eszközök árai, amik anno 2007 szeptemberében jelentek meg. Persze lehet hogy az árak nem változnak majd, csak 2x nagyobb kapacitású és gyorsaságú termékekre cserélik az első generációsakat.
Ez egy tegnap esti info...

Szervereknél is van pci-e szóval ne beszéljünk csacskaságokat! 
Most hírtelen az Apple Xserve-et néztem [link]
Egy-két őrültet kivéve, aki asztali gépbe rakja 
Egy-két őrültet kivéve, aki asztali gépbe rakja 
LOL, ez igaz. Lehet hogy Sniper Elite mar elorendelt egyett maganak 

Ez brutál. Miért van olyan érzésem, hogy milliós, tízmilliós tételre kéne gondolni a potenciális vásárlóknak? 
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

Lehet hogy a fórum beírás amit idéztél tegnapi, de a benne felsoroltak attól még az első generációs termékek már régóta ismert árai. Arra vonatkozó infót hogy a második generációs, most bejelentett kártyák majd mennyibe kerülnek én még nem láttam infót.
Én az első gen 60-asát olvastam már vhol 1000$-ért is. Mondjuk 2 év alatt, meg hogy itt a nyú-gen, akár igaz is lehetne, és azért 80GB-ért 600/400-al nem olyan hűdesok 250k...
Timeout-Dupla. 
[ Szerkesztve ]
(#43) shabbarulez válasza TESCO-Zsömle (#41) üzenetére

Az $1000-os ár alá pozícionált termék az ioExtreme amit tavaly októberben jelentettek be. Az egy másik termék mint az ioDrive, mert a high end desktop piacra pozícionálják nem a vállalati szegmensbe. 80GB-os méretben érkezik majd és gyaníthatóan az olcsóbb ár miatt MLC-s lesz, ellentétben az első generációs ioDrive hasonló méretű SLC-s kivitelével.Az ioExtremet 2009Q1-re jelezték hogy majd megjelenik, de ez még nem történt meg.
[ Szerkesztve ]

No ez már valami!
Bár így elég furán néz ki! 
Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

Egy kis plusz info:
"Az ioDrive Duo kártyák teljesítménye több egység használatakor lineárisan növekszik, így elérhető az akár 6 GB/s-os olvasási sebesség és az 500 000 IOPS (Másodpercenkénti I/O művelet) teljesítmény, amelyhez összesen négy darab ioDrive Duo kártya alkalmazására van szükség."
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

"Gondold el.. pillanatok alatt betöltődő Windows"
hát sajna ez nem ezen mulik... ugy hasraütésre a win bootolás 30% betöltés a meghajtorol, és 70% tökölés kivárás szarakodás az adott hardverek és driverektöl függően, hálozatra van a e dugva, vannak e IDE eszközök ilyesmin 5-10 mp is mulik, igazán változtathatnának ezen. Hálisten kb havonta 1x bootolok 
Elég bitang eza cucc, de hát otthoni hétköznapi vagy gamer használatnál soha nem kellenek ilyen paraméterek
200-300 MB/s el is ugy repül minden, hogy nemis tudom elképzelni hogy ennél lényegesen gyorsabb az hogy nézne ki, nem hasznalok semmi olyan programot, játékot ahol most 2-3 secnél nagyobb töltési idők lennének.
Amúgy eltudok képzelni a jövőben egy olyan cuccot, ami a 1.44 es floppimeghajtóra hasonlit, csak éppen egy PCI-e 16X foglalatba kéne dugni a szalagkábelét, és a emberkék pedig xxxxxxxGB méretü SSD kártyákkal rohangásznak amit eza kütyü xxxGB/s-al ir-olvas
(de a jövöben hol lesz már a PCI-E
)
Vagy tervezhetnének mostis olyan kártyát ami ehhez hasonlit, csak van rajta pl 16db DDR2 foglalat, és azokat lehetne telepakolni 2-4 GB ddr2 modulokkal, egy jóféle DDR2 ugye több mint 10GB/s el müködik, meg ugye vmi akksis megoldás hozzá hogy áramtalanitás esetén pár napig kibirja. Akinek ekkora tempo kell, de mégse olyan soksok giga, azért igy összelehetne hozni nem csillagászati áron valamit.
namostalán nemirtamolyansokat
"-Jövőre jönnek az új modellek székletmintás személyazonosítással, ahol majd rá kell sz*rni a laptopra. -Komolyan?" pfff
"Vagy tervezhetnének mostis olyan kártyát ami ehhez hasonlit, csak van rajta pl 16db DDR2 foglalat, és azokat lehetne telepakolni 2-4 GB ddr2 modulokkal,..."
Igaz csak 8 darab foglalat van rajta. A masik problema hogy ez a SATA interface-re csatlakozik, de ezen gondolom lehet valtoztatni.

Ezeket nem az otthoni konfigokba szánják. Teljesen felesleges is egy asztali pc-be. Szerintem 200-300MB/sec felett már nincs érdemi különbség, annyi hogy el lehet vele dicsekedni mennyit ír ki benchmarkban. Szvsz sokkal értelmesebb egy superfetch megoldás. 8-16 giga ramot bepakolsz a gépbe, és szépen előtölti az alkalmazásokat a memóriába. Úgysem szoktunk annyi alkalmazást használni egyszerre, hogy PH fórumozás közben ne tudjon mindent előre betölteni.
Beginning is easy - Continuing is hard.

Nem semmi de hogy melegedhetnek majd...
Az SLI jutott eszembe erről a RAID megoldásról 
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest