Lapolvasók tesztje 3/1.

HP ScanJet 3970C

A ScanJet 3970C az első igazi USB2.0 felületű lapolvasó, ami a sebességében meg is látszott. Itt nem csak a szabvánnyal való kompatibilitásra ügyeltek, hanem valóban ki is használták a benne rejlő lehetőségeket. A szkenner súlya is érzékelteti, hogy itt már nem belépő szintű kategóriáról van szó.

A négy gomb segítségével közvetlenül lehet szkennelni, fénymásolni, képeket e-mailen keresztül küldeni és emlékalbumot készíteni. Nos, véleményünk szerint nem igazán van sok haszon ezekből a kissé fölöslegesnek tűnő funkciókból. A közvetlen szkennelés és fénymásolás untig elég lett volna.


Itt is: táp, diafedél és USB

Akár a ScanJet 3670C esetében, itt is három konnektorral találkozunk a készülék hátoldalán. A beépített diafedéllel negatívokat és diákat digitalizálhatunk:

A fedél kialakítása itt sem tér el az előző HP-modellekétől: a levehető és magasságában szabadon csúszkáló fedél nagy segítség azoknak, akik gyakran digitalizálnak vastagabb anyagokat.

A ScanJet 3970C-t hanyatt fektetve sem voltunk megelégedve a látottakkal: itt sincs az összes talp gumiból.

A domború tetejű ScanJet 3970C a legvaskosabb a három bemutatott HP-lapolvasó közül. Súlya nem sok vibrációnak enged szabad teret, így – ha csak minimális mértékben – kevesebb, a képminőségét zavaró behatás éri a készülék olvasófejét munka közben.

A szoftveréről sok újdonságot nem tudnánk írni, így ezt nem is erőltetjük. Hiába a 3970C nagy sebessége (42 mp alatt egy A4-es színes oldal 600 dpi felbontás mellett), ha azt a lámpamelegítős nyűgöt ide is becsempézték a szoftvermérnökök. Működése némileg hangosabb volt társaiénál, ám ez a zajszint sem volt zavaró.

Ami tetszett:

  • Nagyon gyors

  • Optikai 2400 x 2400 dpi felbontás

  • Igazi USB2.0 készülék

  • Jó szoftver

  • Diafedél

  • Súlyosabb egyéniség


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés