Alcor HD-2800: set-top box & médialejátszó

Alcor HD-2800

Korábban már egy csomó okos dolgot leírtunk a digitális földfelszíni műsorszórásról, így ezt most nem ismételnénk át még egyszer. Arról viszont mindenképp szót kell ejteni, hogy a magyarországi digitális átállás a tervek szerinti 2012-ről egy törvénymódosítás értelmében 2015-re tolódott. Ez egyébként uniós céldátum, tehát hazánk ezzel a döntéssel semmilyen EU-s vállalást nem sért meg. Ezzel kapcsolatban Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára úgy nyilatkozott, hogy továbbra is törekszenek a 2012-es átállás megvalósítására. Hozzátette, hogy a döntés hátterében a megfelelő vevőegységek kismértékű elterjedése áll. Tehát tulajdonképpen a végfelhasználók a hibásak, hiszen eddig nem szerezték be ezeket. Az Infopatika Kft. jóvoltából lehetőségünk nyílt közelebbről szemügyre venni egy olyan eszközt, amely orvosolhatja ezt a problémát: Színpadon az Alcor HD-2800!

Külsőre

A teljesen átlagos méretű (230 x 130 x 32 mm) és tömegű (kb. fél kilogramm) termék külsejében teljesen igazodik a mai trendekhez. A felesleges csiricsáré díszítőelemeknek nyoma sincs szerencsére. A frontfelület felső és alsó része az éleknél finom ívben megtörik, de ez húszcentis távolságból nem is látszik már. Az előlap három egyenlrő részre oszlik. Bal oldalra került a logó egy külön mezőbe, középen a kontroll-lámpák kaptak helyet. Jobb szélen egy lehajtható fedél mögött a kódolt adások vételére szükséges kártyák fogadására kiképzett CI slot pihen a bekapcsoló- és a csatornaváltó gomb társaságában. Tehát az alapvető funkciók ellátására akkor is képes, ha a távvezérlő elveszne vagy lemerülne az elem.

A stabil fémház oldalsó és felső részére kerültek a hűtést szolgáló nyílások. A maximum 8 watt fogyasztású készüléknek ennél nincs is többre szüksége, hiszen többórás használat alatt sem melegedett át. Hátulra került a többi interfész, azaz egy RCA, Scart és HDMI csatlakozó, digitális (SPDIF) audiokimenet, valamint az antenna be- és kimenet. Sajnos az USB port is itt kapott helyet, pedig kényelmesebb lett volna, ha a CI-slot alá applikálják. A dobozába a termék mellett még egy Scart kábelnek, használati utasításnak, illetve egy távirányítónak szorítottak helyet két darabb mikroceruza (AAA) elem társaságában.

Az Alcor HD-2800 integrált DVB-T digitális tunerje teljes kompatibilitást kínál a következő szabványokkal: MPEG-4 H.264/AVC High Definition Digital TV, MPEG-2 High Definition & Standard Definition, MPEG-1 Layer I & II, Dolby Digital Audio. A modell a meglehetősen elterjedt Ali chipsetet használja.

Távirányító

A távvezérlő a kategóriában megszokottnál kifinomultabb darab. Viszonylag nagy, így a gombok mérete között is megfelelő a távolság. A különböző funkciót elláttó gombok formájukban különböznek egymástól, a felépítés is logikus. Fogása kényelmes, az alkalmazott matt fekete, érdes felületű műanyagnak köszönhetően nem csúszkál és az ujjlenyomatok sem látszanak rajta. Egyetlen dolog hiányzik róla: a háttérvilágítás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés