Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz megema #50999 üzenetére
drp.su ?
Ez is jó sok mindenre, csak drivereket és windows alkatrészeket engedj neki telepíteni. Sima progikat ne engedd felrakni neki , mert teletolja gépedet cirill karakterekkel!Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Tim82
félisten
A Robsonnal semennyire sem, talán már Win 7 alatt is inkább lassította a rendszert, mint gyorsította... Szerintem inkább dobd ki a notiból azt a Turbo Memory modult, főleg akkor, ha amúgy van a notiban SSD.
Az SSD-k és a Win 7 előtti világban még hozott pár százalék gyorsulást a Turbo Memory.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
TRob1
veterán
Nálam sem ment a 2 ujjas görgetés pl. Edge-ben egy HP8440p-n az alap driverrel annak ellenére hogy a beállításoknál működött. Megjelent a kis görgetősávos piktogramm/ikon, de nem moccant.
Most a Synaptics 19.2.4.10 driver van fenn, azzal semmi nem jelenik meg ha rátapizok, ellenben lehet 2 ujjal le fel görgetni, gördíteni...stb. Sztem szedj le pár különböző Synaptics drivert és próbálkozz, valamelyik tuti jó lesz (sajnos nem feltétlenül a legújabb)¤ R'n'R ¤
-
King Unique
titán
válasz megema #75396 üzenetére
Lehet pl. a lemezkarbantartóval törölni a frissítés után fennmaradó esetleges szemetet, lapozófájl méretét minimalizálni, hibernálást kikapcsolni, ha nem használod stb.
Viszont az még a rendszerkövetelményeknél is szerepel, hogy a 64 bites verziónál legalább 20 GB tárterület javasolt. Tehát egy 16 GB-os SSD elégtelen ilyen célra, pláne komolyabb használatnál. De még egy 32 GB-os is határeset és annál is max. "takarékon" férhet el. Lehet, hogy annak a bizonyos másik desktop OS platformnak a (z egyes) rendszerei kényelmesen elférnek egy 16 GB-os háttértáron, de az XP utáni újabb desktop Windowsok nem ilyenek. Azoknál javasolt nem kicentizni a háttértár és a rendszerpartíció méretét! Tartós használatra érdemes legalább egy 64 GB-os SSD-t venni, illetve manapság OS-től függetlenül nemhogy annál, de még 120/128 GB-nál kisebbet sem nagyon érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz megema #75396 üzenetére
Nemrég le lettem hurrogva, hogy egy 32 GB-os SSD-re ajánlottam és van is benne valami mert upgrade vagy egyéb huncutságnál szűkös lehet de továbbra is tartom fegyelmezett hozzáállással kivitelezhető. DE a 16GB az túl kevés.
Megjegyzem - kipróbálásra - egy 32 bites verzió felfér de a 64 bites windows 10-nek már kell 20 GB.
" Merevlemez-terület: 16 GB 32 bites operációs rendszerhez, 20 GB 64 bites operációs rendszerhez "
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz megema #75400 üzenetére
Vegyél egy normális gépet! Ne szórakozzunk már itt hulladékokkal... A 16/32 gigás SSD még viccnek is rossz. 15-20 ezer forint egy kétmagos, 4 gigás gép 500 GB HDD-vel, amin tök simán megy a Win 10.
A másik megoldás, hogy egy olyan gépre, ami nyilvánvalóan nem játékra lesz alkalmazva, rakjál fel Linuxot! Ha nem kell mindenképpen Wines szoftvert futtatni, akkor ennyi.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
pc360
addikt
-
törölt tag
válasz megema #75404 üzenetére
Igaz, nem ebben a topikban, de én is kaptam a pofámra, mert a 14 colos, csak szövegszerkesztésre használt notebook-omban 64 GB-os eMMC tár van, pedig ez duplája a 32-esnek, mégsem tetszett néhány embernek, hogy a Word-öt nem egy 16GB RAM-mal, Core i7-es procival és minimum 240 GB-os SSD-vel szerelt gépen futtatom.
Amire használom, arra nekem is bőven elég az a gép. -
King Unique
titán
Tud a lemezkarbantartó a frissítések után is törölni, meg az ideiglenes fájlokat stb. Egy 32 bites rendszer valamivel kevesebb helyett foglalna, de a 16 GB ahhoz is szűkös. Viszont, ha csak offline lesz használva a rendszer, nem lesz frissítés és build upgrade, sok programmal sem lesz megpakolva, akkor nagyon kicentizve esetleg elférhet rajta. Egy Embedded verzió jobb lenne ilyen szempontból, de olyan pl. a 7/8.1 esetében van, a 10-esnél már elvileg IoT néven fut. A licencelés pedig megint más dolog, hogy ez utóbbiaknál pontosan hogyan van.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz megema #75411 üzenetére
Tudom, hogy nem kell, nyilván nem is miattad fogom elkezdeni, főleg, hogy nincs mit. Mondd már meg, hogy a törlésnél hogy fogjam magam jobban vissza? Megkapod a csillagos ötöst, ha ezt megfejted.
Tényleg nem találok Linuxos alternatívát. Nem tudtam, hogy ennyire egyedül van ez a szerencsétlen Sentinel. Van még egy megoldás amúgy a méret csökkentésére, NTLite-tal lehet faragni sokkal kisebb Win-eket, igaz, csak a fizetős verzió enged igazán beletörölni a dolgokba. Kreatívan megoldható.
De akkor is komolytalannak tartom az egészet, miután megfelelő méretű HDD-kat 1000 forintért lehet vásárolni. Ez az, amibe "belekötöttem". Arra, hogy elindítsa a Sentinel-t, nem szükséges, hogy gyors legyen. A tesztelési sebességet nem befolyásolja. És akkor kilukadtunk ismét a legelső bekezdésem mondanivalójához: azaz célhardver olcsón. Jelen esetben 1 ezresért.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz megema #75411 üzenetére
Gondolhatod, hogy nem a mimóza userek kezdenek majd el diktálni a sértődékenységükkel, hogy én mit írok le, majd törlök. A fennmaradó részre koncentrálj: írtam, hogy egy ezres egy HDD-t, és ezzel a téma megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv.!
A Windirstat miket mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Robotporszívók
- AliExpress tapasztalatok
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gyúrósok ide!
- VoIP telefonálás
- Bluetooth hangszórók
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti PC CD-s és DVD-s játékok, a 90-es és 2000-es évekből
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Cassics előfizetés szoftvercsomag (INTEL promóció)
- Grand theft auto 2 Pc ( Gta 2)
- Grand theft auto - San andreas ( + térkép)
- Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics 6 hónapos előfizetés egyben (promókód)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest