Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz Chuck Norris #34093 üzenetére
Nem egyszerűbb volna újrahúzni? Meg aztán azt sem értem, hogy ha most ismerkedik a linuxszal, akkor minek külön /usr partició, miért nem elég a / swap /home triumvirátus...
-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
válasz #40553216 #34230 üzenetére
az Ubuntu egyik - szerintem - rossz megközelítését kihasználva
Nem rossz ez, hanem realista: ha fizikailag hozzáférsz a konzolhoz, tiéd a gép.
Amúgy meg mintha már butultam volna recovery módba, de már teljesen kiesett, hogy nem kér jelszót...
-
kovaax
őstag
válasz kovaax #35016 üzenetére
Nyitottam amúgy egy natty.txt-t is. Tegnap egy kedves ismerős laptopján kellett megcsinálni, hogy a skype-ban ne fejjel lefelé legyen a kép, meg működjön a beépített mikrofon is. És a sikeren felbuzdulva feltoltam a natty-t a teszt gépemre. Felment szépen, bár a grub-ot betolta az mbr-be, és mintha nem kérdezett volna rá sehol, hogy hová rakja, de mindegy, mindenkit felismert szépen. Itt is tartok vele most, úgyhogy a fájl egyelőre még üres.
-
kovaax
őstag
Több megvalósítása létezik az advanced formatnak, de a Gparted 4k-s határra rakja a particiókat automatikusan, xubuntu live cd-t használtam a 2 terrás vinyóm particionálásához is (Debiant raktam rá). Most hogy ha kifelé is 4k-s szektort mond a vinyó, azt nem tudom kezeli-e, az enyém 512-nek vallja magát.
-
-
kovaax
őstag
Azért van egy süketsége az új xfce-nek: csináltak egy opciót az Asztalra, hogy "Cserélhető eszközök". Csak éppen az egyéb vinyó particiókat is a cserélhetőek közé sorolja... Ezt úgy lehet kicselezni, hogy felveszed az fstab-ba noauto-val azokat a particiókat, amiket nem akarsz az asztalon látni, ettől nem fogja kirakni, de a cserélhető eszközöket igen.
-
kovaax
őstag
válasz Sweet Lou 6 #35497 üzenetére
Ezeket böngészd végig: http://askubuntu.com/questions/28822/unable-to-use-tl-wn821n-wireless-adapter
-
kovaax
őstag
válasz floatr #36552 üzenetére
Én jobban utáltam azt az időszakot, amikor majdnem minden kérdésemre olyan választ kaptam, ami nem volt válasz a kérdésemre.
Pl. kérdeztem, hogy X programban hogy lehet ezt vagy azt átállítani. Lehetséges válaszok:
1. Használjam az Y programot, az is tudja.
2. Használjam a Z programot, az ugyan nem tudja azt amit én szeretnék, de minden más funkciója sokkal jobb, mint az X-é.
3. Töltsem le a legújabb verzióját X-nek, fordítsam le, és az alapból tudja.
4. Töltsem le a legfrissebb kernelt, és fordítsam le.
5. Használjak RedHat-ot/Debian-t/Slackware-t.
6. Ne használjak RedHat-ot/Debian-t/Slackware-t.-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
Szerintem az a hiba, hogy a find több találatot ad vissza. Ez alapján neked a /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gconv/UTF-16.so fájlt kell linkelni ide: /usr/lib/gconv/UTF-16.so. Most vagy ezt találta meg, vagy sem. ls -l /usr/lib/gconv/UTF-16.so mit mond?
Szerk.: Bár ha a NOD 32 bites, akkor pont a másikat, ezt: /usr/lib32/gconv/UTF-16.so. Ehhez fent kell lennie a libc6-i386 csomagnak.
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
Szivesen.
Két okból sem volna praktikus. A fontosabb szerintem az, hogy ha az eredetiben találnak valami hibát, és kijavítják, és felkerül az új verzió, akkor a linken keresztül is ezt az újat fogod használni, míg ha másoltad, akkor a másolt helyen a régi, elavult, bugos marad. A másik meg, hogy a 9540 bájt helyett csak 26-ot foglalsz (ami persze nem teljesen igaz, de most ebbe ne menjünk bele).
-
kovaax
őstag
válasz pocokxx #37014 üzenetére
Ha a jelenlegi /home-od után van a szabad hely, akkor gparted-del össze tudod őket vonni, így:
http://www.ehow.com/how_8133160_merge-partitions-gparted.html-=- There's no place like /home -=-
-
kovaax
őstag
válasz whisperity #37081 üzenetére
Szerk.: 27 másodperc...
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz qamu74 #37562 üzenetére
Tartsd lenyomva az Alt és a SysRq billentyűket, és lassan (kb. 1 másodperces szünetekkel) gépeld be azt, hogy "reisub".
Szerk.: Ez csak akkor működik, ha a /etc/sysctl.conf -ban engedélyezve van (kernel.sysrq = 1 például).
Szerk.: Merthogy disztribució függő ez a beállítás, valamikor régebben még működött default az ubiban, most nem tudom mi az ábra.[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz Kendek #37627 üzenetére
Én már vagy 4 Ubuntu, 3 Fedora, 2 openSuse verzión használtam a transmission-t, de mindig olyan helyre mentette a cuccokat mindenféle egyéb állítgatás nélkül, ahová írni is tudott (Letöltés vagy Download, nyelvtől függően)...
[ Szerkesztve ]
-
kovaax
őstag
válasz Kendek #37654 üzenetére
Nem véletlenül ütközik, ha jól látom: http://packages.ubuntu.com/natty/ubufox
Lehet egyszerűbb ezt purgálni, ha az apt-get -f install nem rakja rendbe.
-
kovaax
őstag
válasz szaszayanou #37665 üzenetére
Mivel fent van a xul-ext-ubufox, nem kell, vedd le nyugodtan (jó a apt-get remove ubufox).
Azért egy sima apt-get -f install parancsot is adjál ki, én mindig így használom...
-
kovaax
őstag
válasz Kendek #37667 üzenetére
ubufox: You can remove it safely.
xul-ext-ubufox: You can uninstall this if you prefer to use a pristine Firefox install.Akár mindkettőt is leszedheti, és felrakja a másodikat, ha máshogy nem megy. Mondjuk azt sem értem, hogy miért akadt el vele az apt, szóval bármi megtörténhet, de én ilyesmivel próbálkoznék.
Szerk.: Elszabtam a formázást...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest