Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lasy

    veterán

    válasz lovas93 #5046 üzenetére

    véleményem szerint... copy paste módot tudom adni...

    Xperia Ray – ICS 4.0.4

    Sokan nem mernek belefogni ebbe a frissítésbe. Pedig igencsak megéri. Én is sokat olvasgattam, és a 4.0.3 nem győzött meg egyáltalán. Sokan panaszkodtak a kamerára, és a játékok sem mentek rendesen. Jelenleg nem akartam frissíteni, mert nem volt biztos a root lehetősége.
    Mivel egy kis olvasás után megcsináltam a szép leírását, így már könnyebben belevágtam a dologba.
    Elsőnek ki is kellett egy játékot próbálnom. Ez volt az Asphalt 6
    Meglepetésemre nem az fogadott, hogy elindul, betölti a logót, lejátssza a videót, és kilép, hanem rendesen lehetett játszani vele. Így mondhatom, most már a játék kedvelőknek nem kell félni menni fog minden játék remélhetőleg…

    Megjelenés:
    Megjelenésben igen sokat változott a készülék a 2.3-hoz képest.
    Igen gonosz voltam, mert nem a gyári launcher alkalmazást használom, hanem a NOVA launcher-t. Azért választottam ezt a launchert mert ez kompatibilis az ICS-el.
    Akkor nézzük is meg képekben mit változott.
    Gondolom a 2.3 mindenkinek ismerős, vagy aki most a kezében fogja a telefont, és nem frissített még.
    Hiányoltam a widgetekből a kedvencek és hívásnapló részét. :( Nem tudom miért vette ki a SONY a frissítésből, de szerencsére simán a mentést vissza lehet tenni. Ha valakinek nincsen, meg innen leszedheti… link
    A beállítások menü nagyban változott, de a legtöbb alkalmazás, és menü elrendezés nem. :(
    Ezen egy kicsit elszomorodtam, mert ugye aki akarta az ki is próbálhatta ezt a beállítások menü elrendezést.
    A Galériaalkalmazásból kettő is került a repertoárba. Az egyik a megszokott SE galéria (gallery 3D) a másik a jól ismert ICS galéria. Mindkettő könnyen használható, de én jobban elvagyok az ICS galériával. Gondolom sokaknak nagy változást jelenteni, így inkább az átállás kedvéért meghagyták a régi galériát. Szép gesztusnak mondhatjuk.
    Billentyű zárnál meglepetten fogadhat mindent, hogy nem a némítás került bele, hanem a kameraindítás. Én kifejezetten örülök neki, hiszen amikor a zsebemben van, csak előkapom, elhúzom, és már fotózom is a fiamat. Sokkal gyorsabb, így bekapcsolni, mint feloldani, kikeresni a menüből, és elindítani. Vagy esetleg feloldani, és a parancsikonra kattintani.
    Ez még egy jó pont részemről.
    A kikapcsoló menübe most csak a kikapcsolás, repülőgépes mód, és 3 ikon (néma, rezgő, hangos) került. Lehet ez így komplikáltabb egyesek számára, de ez is csak megszokás kérdése.
    Az energiatakarékos üzemmód eléggé gyengére sikerült. Jobban szerettem a 2.0-ás változatot, de azt erre nem tudtam feltelepíteni a mentésemből. Így egy kicsit be is rágtam, hogy ha van szebb, és jobb miért nem lehet azt használni? Talán erre a kérdésre sohasem kapunk válasz. :D

    Az én első benyomásom, hogy szépen kidolgozott menürendszert kaptunk. Könnyem kezelhető, viszont aki nagyon megszokta a 2.3-at az olvassa el, amit csinál. Nagyon ráhozott most a SONY az ICS frissítésekre, és sorban dobálja kifelé minden készülékre.
    Például az Xperia mini pro már frissíthető is.

    folyatása még lesz...

    +36702778032

Új hozzászólás Aktív témák