Új hozzászólás Aktív témák
-
hgabor19
aktív tag
-
Viktor77
titán
-
hgabor19
aktív tag
Nálad vmi műszaki probléma lesz a Telenor oldaláról.
Én is ilyennel kínlódtam amikor megkaptam a korlátlan SIM-et, de lehet az egybe esett az épp akkori országos Tnor betegeskedéssel.1220-on be kell jelenteni, számod megadod, viszzahívnak, és ha szerencséd van akkor Te is kifogsz egy normális műszaki supportost aki nála a monitoron mindent lát az aktuális helyzetről, és nagyon segítőkész.
Vagy jelented a flottakezelődnek, bőséges hibaleírással.Toronytól milyen messze vagy? Nekem a Telenoros muki a 2km-es távolságra pl. azt mondta, hogy az már nem túl ideális. De szerencsém van, mert légvonalban pont rálátok, nincs közte se fa, se tető.
Szóval ez is egy tényező. -
cocka
veterán
Aha.. hát ez az, hogy nekem meg ugye Tp-link van, szintén 100 megabites portokkal, de ez szépen hozza a 94 megabitet, ami azért elég jó. Márminthogy 4G résztől eltektintve, a vezetékes netet osztva. Úgyhogy gondolom, hogy akkor akármilyen faszán túlszárnyalná a 4G sebessége a 94 megabitet, ettől többel nem tudná tolni kábelen. Wifin elvileg igen, de PC-hez mi a szarnak csatlakoztassak még egy wifi vevőt is, hogy két rádiófelhő legyen egyszerre? LOL
29-es körzet
Annak legalább olyan híre van, mint az 51-es körzetnek. Arra van valami ésszerű magyarázat, hogy a 29-es körzet miért kivételezett? Földrajzi adottságok?
Ha tableten is ez van, akkor lehet nem a router sara, hanem a szolgáltatóé.
Ilyenkor az van, hogy betölti a streamet, és kb. 10 mp. múlva már meg is áll,
Hát nálam ilyen nincs, de ha megáll az általában azt jelenti, hogy kinulláztam a keretemet.
-
hgabor19
aktív tag
Ha iQpro flottás vagy Te is, akkor küldd el az összes létező adatot nekik emailben a tapasztalt hibákról. Mivel elég jó kapcsolatot ápolnak a Telenorral így biztos hogy továbbítják a hibabejelentést a megfelelő helyre.
3G/4G hálózat elemzőből van számtalan app, olyan is ami megmondja hol a torony, milyen irányba és távolságra, amelyikre csatlakozol. Van ami logolni is tud térerőt, stb..
Androidban utazom, ezeket keresd ha Androidos vagy:OpenSignal van iOS-re is
Ha az OpenSignal megmondja hol a torony, akkor már látni fogod hogy mi mindenen kell keresztül mennie a jelnek amíg hozzád ér.
A legideálisabb lenne ugye, ha légvonalban nincs a képben akadály. Ha van, és messze a torony, akkor lehet nagyobb nyereségű antennákkal operálni a routeren. És lehetőleg a routert minél közelebb tenni pl ablakhoz, és lehetőség szerint vasbeton födémtől minél távolabb.[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
A probléma lehet ettől egyszerűbben megoldható.
Melyik apn-t használod?
Ha a net apn-t akkor az alábbi pár mondat sajnos nem fog segíteni.
Ha az online-t akkor az a probléma.Írj a flottakezelőnek, és bekapcsoltatja neked a net apn-t.
Én is korlátlan netet használok az iQpro-tól, mindennel próbálkoztam, mert megszakadt a net, laggolt, stb.
Új tp-link routerrel és telenoros huawei E3276 stickkel használtam, a routert visszaküldtem, hátha az hibás, majd vettem másikat, azzal is rossz volt.Próbáltuk gyári telenoros huawei mifivel, úgy is rossz volt.Kollégám is online apn-nel használta, nála is ezek a problémák jelentkeztek.Végül a mobilflottás topikban írta valaki, hogy az apn-ek közül a net az publikus ip címet ad, az online meg nat-ol, a router meg újra, és ez így már sok.
De amióta bekapcsolták a net apn-t minden probléma megszűnt nálam is, és a kollégámnál is.
A sebesség eléggé változó, nálam 60 körül van átlagban lefelé és 40 felfelé.Ping 18-25ms.
De pl. most, hogy hétvége van, 15 lefelé és 15 felfelé is, pedig egy kis faluban élek, és nem hinném hogy túl sokan nyomják itt mobilneten, de mégis lecsökken ennyire.
Próbáld meg, annyit megér, az antennát meg, ha online vetted, 14 napig visszaküldheted.Most mértem egy speedtestet, így estére újra beállt a megszokottra: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest