Hirdetés

Hirdetés

  • Érkezik a Redmi Watch 5 Lite

    ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.

  • Színpadon a hardverzenekar

    ph A hangeszközöké és monitoroké a rivaldafény, de asztali gépekről, komponensekről, notebookról és egérpadról is szó esik.

  • Decadent - Az őrület határán

    gp A jövőre érkező játékban egy veteránt irányíthatunk, aki a fiát szeretné megmenteni a rémségektől.

Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz ati700 #4315 üzenetére

    Szerintem próbálkozz meg azzal, hogy a Ring ratio-t (uncore szorzó) lejjeb veszed.

    Elvileg CPU ratio mínusz 6 még rendben van. Azaz ha ez nálad 50 (5 GHz-en hajtod a CPU-t), akkor az 50-6, azaz 44-es (max. 4.4GHz) uncore is elég busz-sebességet nyújt.

    "The uncore ratio, or ring, is the communication bus. Uncore clocks are also the speed the cache operates at. Also the uncore/cache/ring gets it's power from the Vcore, so it makes sense to give less voltage when you decrease the ring frequency as long the cpu itself is happy with that with it's overclocked speed."

    Tehát én első körben a ring ratio-t minimum és max. 44-re állítanám (vagy AUTO-ra), utána próbálkozhatsz a cpu vcore visszavételével, lehet, hogy jóval kevesebb vcore fesz is elég lesz neki így. Ha stabil, akkor mehet mindig 1-el feljebb a ring ratio, de valószínű 46 felett feleslegesen sok feszt fog kérni miatta a CPU és általában 47 felett meg inkább instabilitást okoz.

    A VCCIO/VCCSA sem olyan túl indokolt 1.2V-on. Amint minden stabil, kezdd el lejjebb venni fokozatosan. A default CPU VCCIO 0.950 V és a VCCSA 1.05 V, ha nincs RAM tuning, akkor elégnek kéne lennie a defaultnak is jó esetben egy 3200@CL16@1.35V-os kitnél.

Új hozzászólás Aktív témák