-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
I, Robot – Én, a robot
#akció #scifi #misztikusEz a film még 12 év után is bejött. Apró dolgokba tudnék csak belekötni, de még a sablonos dolgokat / szereplőket is meg tudom bocsájtani, mert a történet szempontjából szükség volt rájuk. A moziban anno még izgultam is a menekülős részek alatt, és most sem jutott eszembe még a végén sem, hogy hát persze, hogy megmenekül majd a főhős. Látszik a filmen, hogy jól átgondolták, jól összerakták, még ha a nagykönyv szerint is, de legalább volt mondanivalója és nagyon szépen felvetette a robotikával kapcsolatos aggályokat, kérdéseket. Ami lassan már tényleg valóság lesz és nem scifi.
Folytatásról esetleg valami hír?
Beyond the Black Rainbow
#scifi #thriller #drámaNem is tudom igazából, hogy mit láttam, nem nagyon állt össze a kép. A látvány a 2001 Űrodüsszeiára hajaz, de ennyiben ki is fújt. Érdekes volt, hogyan próbálták meg leutánozni a ’60-as évek stílusát, miközben végig modern maradt, a zene nagy része szintizene, nem is sikerült annyira rosszul. A reális sztori annyi, hogy egy leszedált nő próbál megszökni egy pszichopata fogságából valahonnan. Míg a film inkább 8-10 kisebb összerakott sztori / jelenet, ahol néhányszor a jóról és a gonoszról filozofálnak. Ha valaki vágyik valami szokatlanra, netán szürrealitásra, akkor nézze meg, de nem biztos, hogy összeáll a végén a film. Nálam legalábbis ez nem történt meg. És azt hiszem most a dráma adagomat teljesítettem is egy időre.
Batman v Superman: Dawn of Justice - Batman Superman ellen - Az igazság hajnala
#akció #scifi #kaland #fantasyTudom, már sokan írtak erről, de mindenki csak fikázta, azt viszont senki nem firtatta, hogy vajon miért sikerülhetett ennyire rosszul a film. Legalábbis nem nagyon láttam erről értekezést itt a topikban. Meglátásom szerint ki kellene nőni a cukormázas kis aranyos szuperhős sztorikból, mint a régebbi Superman és Batman filmek, ahol az akció rovására ment a romantika és egyéb dolgok, mint ahogy ez a film is nagyon jó példa erre. Például a végén lévő romantika teljesen kizökkentett az akciófolyamból, megakasztotta az egész előtte lévő 2,5 órát, ráadásul így nagyobbat ütött volna némely cselekmény benne. De a hasonló butaságokból is ki kellene nőni, mint pl. végre úgy kezelni ezeket a sztorikat, hogy tényleg földönkívüli lényekről és hatalmas erőkről van szó, nem pedig 5 percenként szembeállítani őket az Isten kifejezéssel, ami már valószínűleg az ókori Egyiptomban is elcsépelt volt nem még itt Lex Luthor szájából. A Justice League sztorik nem ezekról szólnak, Lois mellékszereplő, és nincsenek benne vallási filozofálgatások, Lex Luthor pedig nem egy tejfelesszájú ripacs, mint volt itt is.
A JL filmekben ellenben van szarkazmus, humor, piszkálódás és sok-sok egysoros interakció a szuperhősök között és bár azért csak van még filozofálgatás is, de kinőtték már az emberi kicsinyesség határait. Valószínűleg itt siklott félre az egész, hogy kapkodva megpróbáltak áttérni a teljesen felesleges cukormázból egy komolyabb íven hajló sztoriba, mert sok-sok évtized beidegződését kellett volna ennek a filmnek kitörölnie az emberi elmékből, és ez így bizony sajnos nem működik, hogy kiemelünk részeket ebből az univerzumból és egymás után rakjuk őket. Mert ez is olyan volt, mintha 7-8 kisebb sztorit raktak volna össze mindenféle összekötés nélkül. Látszik, hogy merre akartak elindulni, de sajnos nagyon nem érkeztek meg. Míg a Marvel szépen építkezik, a rég lejárt eszmék ellenére is sikerült modernizálniuk az elmúlt jó néhány film alatt. Még egy dolog, ami nagyon zavart: a boss fight a végén rövid volt, a történtek ellenére nem volt kellően komolyan megcsinálva, ráadásul a fő ellenség úgy nézett ki, mint egy felszteroidozott krumpli beledugva a 220-ba. Szóval jah, tényleg nem sikerült jól, és lenne mit tanulni, akár a konkurenciától is.
A Watchmen áthallások tetszettek, jó néhányszor eszembe juttatták a filmet, igaz, nekem az is bejött, de egyébként is szeretem a lassított és jól megkoreografált felvételeket.
Viszont a B v S volt végre az a film, ami alatt volt egy kis JL érzésem, mint amikor az animációkat néztem és jól szórakoztam, itt néhány pillanatra felcsillant a remény, hogy talán a folytatásban lehet még ebből jó. WW is nagyon tetszett, igaz volt nettó 3 perces képernyőideje, végig ugyanazzal a dallammal.
Ja a zene, nagyon tetszett, igaz, kicsit hiányoltam is még őket. Néha a film nagyon steril volt és csendes, zene inkább csak az akciós részek alatt voltak. Viszont jól sikerültek, úgy tűnik van még remény Zimmer számára, főleg ha társul is valakikkel.
Azért várom a JL filmet, ha jól sikerül, fogok ujjongani, mint egy kisgyerek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz emiki6 #91062 üzenetére
És van még jó pár ilyen dolog benne, ami lehet már elcsépelt lett azóta is, de azért van létjogosultsága. Az is fura, hogy egy következő hasonló film csak az Ex Machina volt. Aztán lehet már nem elég jó a memóriám, de nem nagyon emlékszem a kettő között robotos filmre. Volt ilyen, kihagytam vmit?
(#91063) Pearce Valóban, a fia volt. De ez sem mentette meg attól, hogy rossz legyen.
Interstellarnál annyi rémlik, hogy mindenkinek fura volt az orgona. De egyébként nem nagyon maradt meg bennem a zene, mint ahogy a film sem tetszett maradéktalanul.
(#91064) Criminal017 Nem emlékszem már melyik volt az a legutóbbi film, amelyiknél szintén ő szerezte a zenét, de az nagyon repetitív volt. Szinte végig ugyanazt lehetett hallani kicsi módosításokkal. Tetszik, amit csinál, de úgy érzem kezd kifogyni az ötletekből.
-
törölt tag
válasz Criminal017 #91067 üzenetére
Na akkor majd hegyezem a fülemet, az Inferno-t biztosan megnézem.
-
törölt tag
14 trailer
Vannak benne jónak tűnő alkotások minden műfajban. -
törölt tag
válasz lionshamlet #91153 üzenetére
Jöhetnek horror tippek, mert nagyon ki vagyok éhezve egy jó ijesztegetős filmre. Nem véres kell, hanem olyan, amitől libabőrözök.
-
-
törölt tag
válasz Pitterix #91188 üzenetére
Na igen, az ízlésünk biztosan változott, a memóriánk meg már nem a régi.
És igen, ez volt a sztori, volt egy videó, amit ha megnéztél, akkor 7 nap múlva meghaltál.
Talán anno még jó lett volna egy 3. rész. De most csak azt érzem, hogy rókabőr és talán van még benne pénz. De a nosztalgia szerintem nem elég ide. Ha meg igen, akkor megint csalódott leszek. -
törölt tag
-
törölt tag
Before I Wake
#drama #fantasy #horror(?)Már megint egy családos, kisgyerekes horror(?), amibe szépen belepakoltak pár sablon alapján működő klisét. Még annyira sem vették a fáradtságot, hogy néhány mondatot átírjanak benne bizonyos helyzetekben. Bár ez még így is a jobbik megoldás volt, mert még több időt rászánni azokra teljes időpocsékolás lett volna. Aztán a végére szépen csavarták a sztorit, de nekem az ijesztgetős rész nagyon kevés volt. Csodálkozom is, hogy 6.1-en áll imdb-n.
Másik oldalról viszont voltak benne szépen megkomponált jelenetek, sőt, zene is volt benne, méghozzá elég jó. De ez is kevés volt ahhoz, hogy a film maga jó legyen, nagyon vérszegény volt ez (és nem azért, mert nem folyt benne )
Hasonló (inkább fantasy) témában az Inkheart és a Goosebumps sokkal jobb volt, sokkal többet ki tudtak hozni ezekből.Ha valaki tud, ajánljatok 2000-10 közötti horrorokat, thrillereket, hátha nem láttam még valami jó alkotást. Nem a vér a lényeg meg a kaszabolás, hanem hogy tudjanak megijeszteni, de ne a hirtelen hangokkal, hanem a helyzetekkel. Szóval inkább legyen szellemes, misztikus ijesztgetős, mint egy menekülős baltás gyilkosos.
-
törölt tag
válasz Realradical #91705 üzenetére
Az utolsó sor spoiler?
-
törölt tag
Real Steel
#akció #dráma #scifiAnno az első 10 perc után kukáztam ezt a filmet, aztán mégis előkerült. Gondoltam írok róla hosszabban, de inkább nem. Családi film lett ebből, de az undorítóan giccses és nyálas fajta, amit a kertévék adnak a szappanok helyett vagy hétvégente délutánonként, hátha szorul a családos emberekbe egy kis jó érzet és nem kocsmázni mennek el a vasárnapi meccs előtt/után. Persze magamat is okolhatom, mert úgy ültem neki, hogy legalább a robotos verekedős részek kárpótolni fognak, de ez nem sikerült neki.
Chappie
#akció #dráma #scifiAranyos kis mozi volt ez, sokat nem tett hozzá az eddigi robotos filmekhez. Ami zavart, hogy nem tudunk elszakadni Dél-Afrikától, bár oda behelyezni suttyó angolokat azzal az akcentussal, hát az zseniális húzás volt. Ami nem tetszett, hogy Chappie
keveréke volt, ami kicsit debillé tette ezt a helyzetet. Jackman bácsi is megtanulhatta volna, hogy robotos filmekben nem kellene szerepelnie, pláne az előző ilyen filmje után. Nem vártam komoly robotos filmet, de úgy tűnik, hogy volt egy koncepció, amit sikerült béna ötletekkel elnyújtani elég hosszúra. Igaz a végén lévő harc elég komolyra sikeredett, és azt élveztem is.egy gyerek és egy kisállat (fül alapján kutya?)
Ami nagyon-nagyon tetszett az pedig a filmzene. Amikor kicsit lankadt volna a figyelmem, akkor mindig visszarántottak a zenével. Zimmer bácsinak pacsi, éppen a múltkorában panaszkodtam, hogy már nem nagyon tud újat. Itt sikerült, igaz, kicsit repetitívre sikerült, de nem panaszkodom. És szépek voltak a vágóképek is, nagyon jónak tűnt a minőség is, a hangkeverés pedig maximum pontot kap. A sztori jó lett volna, de a fentiek miatt nem tudtam eléggé komolyan venni, nem tudom kellet volna-e?Captain America: Civil War - Amerika Kapitány: Polgárháború
#akció #kaland(?) #scifiElég megosztó, lett, de csatlakoznék azok táborához, akiknek tetszett a film. Végül Viszlát kritikája indított el a megnézés útján, és azt kell mondjam egyet is értek vele, bár nem tetszett minden maradéktalanul.
Akciófilmnek csillagos ötös, szépen odatették magukat, volt is rá pénz, bár azért az nekem kicsit fura, hogy tizensok ember részvételével lehet ilyen jó akciófilmet csinálni. Vagy hogy ekkora mértékben kell valamit megvalósítani, hogy jó legyen. Másik dolog, ami piszkál kicsit, az a végén Tony – Steve – Bucky hármasa, mielőtt elindul az akció. Ez kicsit már elhasznált lépés volt a készítők részéről, nem tudtam átérezni a drámát, nem tudtam sajnálni vagy empatikus lenni Ironamannel. Itt kicsit vesztett nálam a lendület, de nem volt vészes.
Viszont a bő 2 óra nagy részét nagyon élveztem, majdnem végigültem egy fenékkel az egészet. Jó volt a látvány, a hangkeverés, a zenék, az akciók, jól megcsinálták ezt. Sőt, szerintem az utóbbi évek egyik legjobb szuperhősfilmje lett ez most. (Gyorsan szórok is hamut a fejemre, hogy kicsit átjöttem a másik oldalra )
Film közben pedig azt vettem észre, hogy Team Cap odalon állok, nem tudom ez jelent-e valamit, majd kielemzi egy pszichológus. Amit hiányoltam a kritikákból (hiszen része volt a marketingnek), hogy ki melyik oldalra tette magát, kinek szurkolt?
Ha a többi film is ilyen lesz, akkor van egy újabb rajongójuk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spammer #91721 üzenetére
Egy példa akart csak lenni, nem konkrétum. De tudod, akinek nem inge.
I Origins
#dráma #romantikus #scifiSokáig kerülgettem ezt a filmet, nem nagyon akaródzott ezt megnézni, de ma úgy gondoltam, végigülöm bármi is lesz. Borzasztó csalódás volt ez a film.
Az alap kérdés/ellentét jó alapanyag egy filmnek, de a megvalósítása nagyon rosszul sikerült. Teljesen érdektelenül dobálták egymásra a már unalomig ismételt és hallott érveket/ellenérveket. Az első 20 percnél még azt gondoltam, hogy talán valami különleges filmmel akadtam össze, ami próbál az érzékekre hatni, hangulati képekkel és zenékkel, a 10 perccel későbbi ágyban fetrengős jelenetnél ez az elméletem megborult.
Az elején a főszereplő nagyon nem volt szimpatikus, később, amikor már jólfésült lett, kicsit változott ez a kép. Még az Indiai útnál is reménykedtem egy kicsit, hogy majd lesz a végén valami jó, vagy egy csavar, de ez nem nagyon sikerült.
Az operatőri munka nem tetszett, majdnem egyenlő volt egy kézikamerás alkotással, és sok volt a közeli, ami nem tett jó az összképnek.
Ezt a témát/sztorit sokkal jobban meg lehetett volna oldani/jeleníteni. -
törölt tag
Max Steel trailer
Hát nagyon kíváncsi leszek. Az animációs sorozat szerintem jó és vicces volt. De ez a trailer nem nagyon győzött meg, hogy ez működik filmben is ebben a formában.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ígyvanferi #91792 üzenetére
Te jó ég. Legalább 15 éve nem voltam a ceglédi moziban. Milyen változások voltak a vörös bársonyos székek óta? Talán ilyen piros színűek voltak, de az anyagra már nem is emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lionshamlet #91859 üzenetére
Privátban.
-
törölt tag
The Shallows - Zátony
#dráma #horror(?) #thrillerKicsit kárörvendően vártam a filmet, hogy majd megint kapunk egy bikinis csajt legalább D-s kosárral és majd a fél topik erre fog elmenni elalvás előtt. Aztán meglepő módon nem ezt kaptam, így a várakozásaimat (és kárörömömet) bőven felülmúlta. Néhány hülyeséget így sem tudott levetkőzni a film, de ha afelett szemet hunyunk, akkor egész jól sikerült. Főleg az utolsó 20 perc lett majdnem izgalmas, a végén a csattanó pedig amennyire kiszámítható volt, legalább annyira meglepő.
És amin nagyon csodálkoztam, hogy bizony volt ám itt filmzene is, ami jól megtámogatta az izgalmasnak szánt pillanatokat.
Az operatőri munka viszont jól sikerült. Legalábbis ha nem zöld háttér előtt forgattak és a víz nem CGI volt, akkor azért elég melósak lehettek a víz alatti felvételek.
Mindent egybevetve jól szórakoztam, nem untam annyira, és most szeretnék azon a tengerparton feküdni egy koktéllal a kezemben. -
törölt tag
Aki látta a 7500-at, az elárulná, hogy mi a fene volt ez?
Sok dologra nem kapunk választ.
A végén a magyarázatot egy huszárvágással elintézték (talán innen hiányzik a +11 perc?).
Majd az utolsó percben még azt is megborítják és semmissé teszik.
Ami így sem menti meg a filmet attól, hogy hulladék lett. -
törölt tag
válasz Tibiajax #91908 üzenetére
Lássuk csak mit csináltál: beírtál ide 3 sort, ami teljesen felesleges volt és semmitmondó. Nevezhetjük szemétnek is, mert értéke nem volt, ellenben még generált másik kettő hsz-t. Ami még így off topik lévén sem volt hasznos.
Ha tényleg akartál írni kritikát, akkor ráértél volna azzal a fantasztikus értékeléssel egészen odáig, míg meg nem írod. Főleg, hogy általában a kritikák végére biggyesztenek pontszámokat.A kezem meg nem ér el sehová. Ha tisztában lennél a szabályzatokkal, nem irkálnál ekkora blődségeket. + még mindig ott van az az opció, hogy ha nem tetszik valami, jelzed a megfelelő topikban és majd a modik elbírálják, jogos volt-e. Nehogy azt gondold, ránk nem vonatkoznak szabályok, sőt, dupla annyi van belőlük.
A szándékos hangulatkeltésért és trollkodásért pedig kapsz tőlem egy topik szintű figyelmeztetést (értsd ez másokra is ugyanúgy érvényes). Lehet jófejkedni egymással, de amit te csinálsz azt nem így hívják.
Ha további észrevételed lenne, azt már intézzük privátban, a topiknak elég ennyi is. -
törölt tag
válasz Thunderzolee #91923 üzenetére
Talán Monsters vs. Aliens?
-
törölt tag
válasz dokee78 #91931 üzenetére
Jesszum, ez tényleg sokkoló volt. Végignéztem mindkét videót, ami nálam nagy szám. És számtalan helyen bele tudnék kötni. Kezdve azzal, hogy ez nem feltétlen egy top lista.
A szövegeket nyilván megírja előre, az hallatszik is, hogy a hangvágásnál szinte egybevágnak szavak, amik 2 külön mondanivalóhoz tartoznak. És még mindig nem értem, miért kell hadarni és gyorsan beszélni. Nagyon kicsivel kellene lassabban és talán még jó is lehetne. Ja és nyilván nagyon spoileres.
Az viszont tetszett, hogy belekerült a listába az Extinction, 9 és a Snowpiercer.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz marilllyo #91938 üzenetére
+ (#91940) emiki6
Megnéztem a Nincs kiút és az Ismétlődő idő videóit. Amik tényleg jók ajánlóknak és néhány kevésbé ismert filmet is beletesz.
Amit viszont nagyon hiányoltam az utóbbinál, az a The Triangle, Time Crimes és a Slipstream. Ezek még ismertebbek is pedig, nem is értem hogy hagyhatta ki őket.
Mondjuk amikor előjön a paraszt akcentus, az zseniális, szerintem néha véletlen?(#91936) eeaa Kicsit bővebben?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A hangulatkeltést és az offolást is abba lehet hagyni. Ismét.
Akit zavarnak a privátok, tiltsa őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest