- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autóhifi
- Dell Precision munkaállomások
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Aktív témák
-
makszi
aktív tag
Hali köszönöm a segítséged, bár igen ez valóban nem annyira oldja meg a gondomat...
Tuning terén először csak az fsb-t emeld fel 200-ra a meróriák úgyis azon mennek így szépen szinkronban mennek majd. Én ennyit csináltam így a proci 3200+ nak felel meg. Mivel a feszültséget ezzel nem emelted ez teljesen biztonságos ebből baja nem lesz semmilyen alkatrészednek. legrosszab esetben nem bootol a gép és akkor clear cmos és ujra kell kezdeni. Ilyenkor 2 lehetőséged van vagy kitartassz a 200 as fsb mellett és a feszt emeled 1.675 vagy 1.7-re (csak ha jó hűtőd van!!) vagy lejjebb adsz és monjuk megpróbálod 11*180-on járatni a prosit au ugye 2Ghz szerintem annyit tutira tud. Esetlegesen ha lockmentes a procid akkor próbálkozhatsz az fsb-t 200 fölé emelni és a sorzót meg lejjebb venni 10.5-re vagy 10 re 220, 230-as fsb mellett. Szóval ez egy hosszú türelemjáték amire be tudod lőni hogy menyi a max amit bír a rendszer, és persz nem csak a win nek kell elindulni hanem cpu ill memória tesztekkel meg kell győződni arról hogy teljesen stabil a rendszered. Természetesen a cpu hőmérsékletét nem árt mindeközben figyelgetni... Szerintem 70 fölé ne nagyon engedd akkor inkább hűtőcsere, ház oldal levétel stb.
Remélem tudtam segíteni. -
Balinov
titán
a7n8x rev 2-ás időből emléxem,hogy van olyan állítás abban a bios fejezetben,ahol az órajelet állítod,hogy alapesetben 100/133/166/200-at lehet állítani,de mintha lenne olyan,hogy manual mód,vagy ilyesmi,szóval érted,na ott lehet neki egyesével is emelni /csökkenteni az fsb-t.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
rudeee
senior tag
Szia!
Először is: Barton 2500+ 11x166 = 1833MHz FSB 333 mellett.
Megfelelően hűtve és kis szerencsével alapfeszen ami 1.65V elérhető a 11x200-as szorzó/FSB ami 2200MHz (3200+) FSB 400
Ha alapfeszen elviszi a 2200MHz (3200+) órajelét akkor lehet hogy elbírja a hűtésed a tuningot és nem kapcsol le a géped,de ha már feszt is kell emelned az órajel eléréséhez akkor már nemhiszem hogy le tudja hűteni a procit a hűtője.
Kérdésem hogy a fentebb leírt 49-53fokot terhelve vagy üresjáratban mérted?
Szükség lenne 400MHz-es ramokra hozzá (PC3200).
Ram fesz 400-on 2.6-2.7V között legyen. -
FlasH-BacK
senior tag
Először is proci terhelő progi: Prime95 torure tesztje, vagy superPI, vagy cpuburn, esetleg az OCCT (overclock checking tool). Ezek valamelyikét futtasd, és mellette a Speedfant, vagy MBM (motherboard monitor) progit, ami kijelzi a géped hőfokait. Nagyjából 2-3 perc alatt eléri majdnem a maximumot a hőmérséklet, de jobb ha tovább futtatod, hogy kiderüljön, meddig bírja a strapát a rendszer.
-
Balinov
titán
bencsmárknak SisoftSandra,Everest 2.20,Cinebench2003,SuperPi,3dmarkok,aquamark
tesztelőnek Memtest86+,Goldmemory, (memóriára), Diffmark, Prime95 blend/torture teszt.
valahol láttam egy ultimatebootcd-s linket itt a ph-n (talán az aktuális a64 tulajok topikjában),ami egy bootolható cd image,szarásig pakolva mindenféle tesztelő,bencsmárkoló programmal.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Studi22
aktív tag
Nekem is asus volt a7n8x-x egy szorzólockos 2400+-al és most ezt cseréltem itt a piacon egy kis ráfizetéssel egy lockmentes barcira plusz erre a giga lapra az asust sztem nagyon csak azért cseréltem mert nem volt dual az enyémen
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
Studi22
aktív tag
Nekem is 1.7en szaladgál tehát sztem nem problema a 60C meg még elviselhető 65-70 között már izgalmasabb a helyzet ott már mindenképp hűtő csere vagy tunning vissza kicsit vagy 1-2 házventi amit tudok ajánlani ha nem lenne!
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
Solad
addikt
nezd meg hogy illeszkedik-e jol a huto a maghoz, hogy indenhol van-e paszta es hogy nincs-e a proci lesarkazva.
Memoriat ne szinkronban hajtsd, hogy azt kizarhast mint hibaforrast. Agp-pci freki legyen fik 33/66
De egyaltalan nem biztos hogy a proci a ludas..lehet hogy a lap
[Szerkesztve]No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Solad
addikt
-
Balinov
titán
kíváncsian várjuk a fejleményeket,remélem sikerrel jársz. A hőfok(ok),amit írtál kissé magas,pedig az Alcomp hűtők nagyonjók állítólag. Valaki már kérdezte,de biztosan jól fekszik fel a procira a hűtő? házventivel meg pláne nem kéne ennyire melegednie.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
csongi
veterán
Nállam alapfeszen megy a dolog, de az XP-m annyira le volt fososodva hogy 1.68-on kellett menni a procnak hogy bírja. Ami autómatikusan emelkedett. Everesttel nézve. Állítóleg a feszt 1.8-ig lehet emelni, de az már hűteni is kell rendesen. A felső ventit fordítsd meg hogy kifele szívja a levegőt a házból, És ha van rá lehetőség az oldalapot vedd le, Vagy ''perforáld''. Lehet patthelyzetben van a házban a levegő. Az hőmérséklet mérő is hazudhat. ez a aprocim egy másik lapban magasabb hőfokot mutatott ugyanazzal a hűtővel.
Egy szerelő barátom a biosba a kikapcsolási hőfokot 70C fokra szokta állítani. Őszerinte az még nem károsítja a procit ha a kikapcsolás megtőrténik. -
Balinov
titán
annemjó. amit a zalmi beszív,annak a nagyrészét a tápventi tolja is ki egyből,procihűtő lamellárka sztem nemsok jut ebből a légáramból.
-
Solad
addikt
az elolap aljan van szvsz egy res ahol tud befele aramlani a levego. Nezd meg. Ha oda semmikepp nem tudod jol betenni akkor amarad az hogy hatul kifuj. akkor meg mindenhol fog jonni befele a leg ahol csak tud, de jobb lenne elol befujo
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Balinov
titán
-
Solad
addikt
jajj.. mar megint a hulye elado szindroma..... elszivja de valahonnan oda is kell mennie a levegonek Bar teny hogy nem szerencses szivo ventit tenni procihuto moge, de jelen esetben ez a legjobb megoldas. mert ugye amit befele fuj azt valszeg elszivja a tap. Forditsd meg es nezd meg milyen hatassal van a homersekletre
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
-
csongi
veterán
Adj nekmi 1.7V-ot. Én is 300-as codegánnyal hajtattam. Most UA csak 400W-os.
Vegyél egy feszültség figyelőt Kb3k az ára. A lényege az hogy a tápból kimenő feszkót figyeli, és ha a beállított érték fölé emelkedik. Akkor lelövi acuccost, viszont atáp elmehet a levesbe. Még mindig kissebb a kár mintha elszáll a deszka vagy a professzor.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest