Windows blog: újdonságokkal bővült az Xbox Live

A folyamatosan bővülő Xbox rendszer az Internet Explorer böngésző, a SmartGlass, a Facebook, a Twitter, az NBA vagy a WSJ megjelenése után két újdonsággal bővült a napokban.

Az egyik ilyen újdonság a más Microsoft rendszereken igazából már öreg motorosnak számító SkyDrive, amellyel konzolunkat felhasználva is tudunk böngészni képeink közt, valamint azokból összeállított diavetítéseket és saját videókat lejátszani.

A másik új szolgáltatás a Karaoke nevű alkalmazás, mely – nevéhez hűen – több mint 8000 dal szövegéhez biztosít hozzáférést. A programon belül a fellépőt saját Live avatarunk testesíti meg, a vezérlés pedig könnyűszerrel megoldható akár a SmartGlass alkalmazás használatával is. Az egyes zeneszámok lejátszása online streaming segítségével történik.

Bár a mostaniak csak apróságnak tűnnek, a Microsoft minden lehetséges platformon gőzerővel bővíti mind az egyes szolgáltatásokat, mind pedig a Live rendszert. Ebből kifolyólag a közeljövőben újabb bővítésekre lehet számítani konzolos téren is.

Inarus

Azóta történt

Előzmények