Windows blog: hamarosan vége az előzeteseknek

A Windows 8 tavaly ősszel történt bemutatkozása óta már több verzióban is kipróbálható volt, azonban 2013 januárjában ezek licensze megszűnik, vagyis nemcsak hogy frissítéseket nem kapnak a próbaváltozatot használók, hanem még  a rendszer is folyamatosan figyelmeztet minket a váltásszükségességére, azzal, hogy kétóránként leállítja számítógépünket. A Developer Preview kiadás egész pontosan 2013. január 15-én esik ki a támogatottak köréből, míg későbbi testvérei, vagyis a Consumer és Release Preview egy nappal később, január 16-án.

windows 8 logo

Amennyiben fő rendszerként használta valaki a fent említett verziókat (ami egyébként előzetesek esetén nem feltétlen ajánlott), érdemes elgondolkodnia a Windows 8 teljes verziójának beszerzésén is, hiszen január hónap végéig erre akciós keretek közt van lehetőség, főleg a 24 000 Ft-os alap és 37 000 forintos bolti árakhoz viszonyítva.

A Windows 8 Pro verzióra történő frissítés most akciós áron, nagyjából 9000 Ft körüli áron történhet, melyhez ide kattintva tudjuk letölteni a frissítési segédet. Ahogy a feltüntetett rendszerkövetelmények mellett is áll, ez nem önálló változat, a telepítéshez mindenképp szükséges rendelkeznünk Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 Consumer Preview vagy Windows 8 Release Preview rendszerek valamelyikével. Amennyiben 2012. június 2. és 2013. január 31. között előre telepített Windows 7-tel vásároltunk vagy fogunk vásárolni számítógépet, úgy ez az ár még barátibb, a frissítési akció keretein belül ugyanis mindössze 4500 forintért vehetjük meg az új verzióra történő váltás lehetőségét. Erről részletesebben itt található minden szükséges információ.

Aki esetleg még nem tudott dönteni a lehetőségek közül, szeretné a Windows 8-at további próbáknak alávetni, annak érdemes ide ellátogatni, hogy beszerezhesse a Windows 8 kilencven napra érvényes próbaváltozatát.

Inarus

Előzmények