Wi-Fi kliensadapter négy Ethernet porttal

A Buffalo új hálózati eszköze segítségével Ethernet porttal rendelkező készülékeket (PC-ket, játékkonzolokat, nyomtatókat stb.) csatlakoztathatunk vezeték nélküli hálózatokhoz. A WLI-TX4-G54HP jelzést viselő Turbo G High Power Ethernet Converter az első olyan modell a gyártó kínálatában, melyet négy darab 10/100 megabites interfésszel láttak el.

A megnevezés is utal a rádiófrekvenciás adatátvitel fontos tulajdonságára, konkrétan az adóteljesítmény növelésére; míg a hagyományos állomások 32 mW-tal sugároznak, addig ez a készülék 84 mW-tal ad, ami – ideális körülmények között – akár 70 százalékkal nagyobb hatósugarat tehet lehetővé, javítva egyúttal az átviteli sebességet a hotspot szélei felé is.

A Buffalo többi AirStation termékéhez hasonlóan itt is rendelkezésre áll az AOSS biztonsági funkció, amellyel a vezeték nélküli hálózathoz csatlakozó eszközök egy gombnyomásra egyeztetik a kódolt kommunikációhoz szükséges protokollt és titkosítási kulcsokat. A kliensadapter támogatja a WEP és WPA-TKIP algoritmusokat, emellett egy SPI tűzfal is részét képezi.

A 802.11b/g szabványt követő eszköz kompatibilis állomásokkal Turbo G üzemmódban nagyobb sebességgel is forgalmazhat, a növekedés mértéke nagyjából 50 százalékot érhet el. Az AirStation Turbo G High Power Ethernet Converter novemberben kerül piacra, ára 85 euró körül alakul.

Előzmények

Hirdetés