Újabb taiwani földrengés és a hatásai

Már megszokhattuk, hogy egy ilyen esemény kapcsán nem maradnak el a hatások sem. Mi, hardver oldal lévén a számítástechnikát érintő kérdésekkel foglalkozunk, de szeretnénk leszögezni, hogy a legnagyobb tragédiának az összedőlt lakóházakat és a földrengésnek köszönhetően szerencsétlenül járt embereket tartjuk. Láttuk a felvételeket a TV-ben, és nem volt szívmelengető érzés már azonosulni sem, hát még ott lenni :(.

Nem arról van szó tehát, hogy sajnáljuk a memóriagyártókat... DE:

A Nanya, a Winbond, a PSC és a ProMOS is komoly anyagi károkról számolt be. A PSC például 5-6.000 chip sérülését jelezte, és ezen chipek darabja 300 (amerikai) dollár! Ez összesen 1.5-1.8 millió dolláros veszteség. Hasonló károkról számolt be a Winbond is, míg a Nanya közel duplájára becsüli ugyanezen adatokat!

A gyártók siettek megnyugtatni a kedélyeket, miszerint már jövő héten 100 százalékos kibocsátással tudnak termelni. Ennek megfelelően -- természetesen, sajnos -- az e hétre érvényes DRAM árak némileg megemelkedtek (spot árfolyam). Hosszútávú áremelkedésre nem kell számítanunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés